X

‘Carantinat’ în castelul său din Franța, Berlusconi donează o avere spitalelor din Lombardia

Fostul premier al Italiei, miliardarul Silvio Berlusconi, va dona zece milioane de euro regiunii Lombardia (nord), cea mai afectată din Italia de coronavirus, pentru a crea locuri de internare la serviciile de terapie intensivă, a anunţat marţi partidul său, informează AFP, potrivit agerpres.

“Silvio Berlusconi a decis să pună la dispoziţia regiunii Lombardia, printr-o donaţie, suma de zece milioane de euro, necesară pentru realizarea unui serviciu de 400 de paturi pentru terapie intensivă”, a precizat Forza Italia (dreapta) într-un comunicat pe Twitter.

Citește și: Coronavirusul și teroriștii: Membrii Stat Islamic sunt sfătuiți să evite Europa!

Săptămâna trecută, miliardarul de 83 de ani se afla la Chateauneuf-Grasse, în sud-estul Franţei, potrivit primarului comunei. Cotidianul italian La Stampa a informat că el a părăsit Milano, capitala Lombardiei, pentru a se duce în Franţa, în scopul “de a trece, cu mai multă seninătate, peste momentul foarte dificil” trăit de Milano.

Italia, ţara europeană care plăteşte cel mai greu tribut pandemiei de coronavirus, a depăşit luni pragul de 2.000 de morţi, cu 349 de decese în doar 24 de ore: 2.158 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 1.420 doar în Lombardia. 

Citește și: Pandemia îi pune în mare încurcătură pe spionii americani: NU pot lucra de acasă!

Tags: Châteauneuf-GrassecoronavirusForza ItaliafrantaitaliaLombardiaMilanoSilvio Berlusconispitale
Categorii: Diaspora