X

Carburanți, mai ieftini în weekend

Carburanți, mai ieftini în weekend

Benzina cu cifra octanică 95 va costa în următoarele trei zile 24,25 lei/litru (-4 bani), iar motorina standard – 20,46 lei/litru (-7 bani). Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică menționează că ieftinirile la carburanți se înregistrează a cincea săptămână, transmite IPN.

Ieftinirea din ultimele cinci săptămâni la motorina standard constituie 1,33 lei/litru, iar la benzina COR 95 – 1,04 lei/litru, prețurile la pompă apropiindu-se tot mai mult de valorile minime înregistrate în anul curent.

„Ieftinirile se explică prin micșorarea cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol și, parțial, printr-o ușoară apreciere a monedei naționale în raport cu dolarul SUA. În același timp, și cotația țițeiului de referință pentru Europa, de marca Brent, pe parcursul săptămânii curente a coborât până la 76 $/baril, nivel comparabil cu cel înregistrat încă la începutul acestui an. Totodată, la sfârșit de săptămână se atestă o  tendință de creștere a cotațiilor Brent în raport cu nivelul minim atins”, se arată într-un comunicat de presă ANRE.

Tags: carburanţimai ieftini în weekend
Categorii: EconomieȘtirile zilei