X

Carburanții continuă să se ieftinească. ANRE stabilește noi prețuri de referință în scădere

Carburanții continuă să se ieftinească. ANRE stabilește noi prețuri de referință în scădere

Prețul benzinei scade tot mai mult spre nivelul minim înregistrat în acest an, constată Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care atrage atenția că prețurile de comercializare cu amănuntul a carburanților în Republica Moldova au continuat curba descrescătoare, diminuându-se pe parcursul săptămânii curente cu încă 0,41 lei/litru la benzină și 0,39 lei/litru la motorină.

Potrivit ANRE, micșorările au loc pe un fundalul de scădere a cotațiilor Platts, care au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 12 luni la benzină și ultimele 5 luni la motorină. În consecință, prețul actual la benzină este cu doar 14 bani mai mare decât nivelul minim din acest an, înregistrat în luna mai.

Citește și: Amenințări cu atacuri armate în mai multe școli din Capitală

Pentru următoarele trei zile, 09.12.2023-11.12.2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.

Astfel, benzina cu cifra octanică 95 va costa, la pompă, 23 de lei și 10 bani pentru un litru, cu 13 bani mai  puțin decât astăzi.

Și motorina se ieftinește cu 12 bani. Pentru următoarele trei zile, ANRE a stabilit un preț plafon de 21 de lei și 29 de bani per litru, cu 12 bani mai puțin decât astăzi.

Tags: ANREbenzinacarburanţimotorina
Categorii: EconomieSocialȘtirile zilei