Cardinalul Reinhard Marx le cere din nou scuze victimelor agresiunilor sexuale comise în Arhidieceza de Munchen

Publicat:

La un an după publicarea unui raport independent care detalia abuzurile comise asupra unor minori în bisericile catolice din Arhidieceza de Munchen şi Freising, cardinalul Reinhard Marx şi-a cerut din nou scuze marţi persoanelor afectate, relatează dpa, potrivit agerpres.   

“Pentru suferinţa asociată acestor cazuri, voi fi întotdeauna responsabil şi, prin urmare, îmi cer din nou scuze”, a declarat Reinhard Marx, arhiepiscopul de Munchen şi Freising. Arhidieceza sa acoperă capitala landului Bavaria şi zona înconjurătoare.


Citește și : Biden vizitează joi California lovită de furtuni

“Nu pot anula ceea ce s-a întâmplat, dar pot acţiona diferit acum şi în viitor. Şi asta fac în prezent”, a mai spus arhiepiscopul de Munchen.

El a numit “cea mai mare carenţă” a bisericii faptul că aceasta a acordat iniţial puţină atenţie victimelor.

“Trebuie să recunosc asta în calitate de arhiepiscop, într-un mod autocritic”, a mai spus Reinhard Marx.

Chiar şi la un an după publicarea raportului, cazurile şochează încă, a afirmat el.

“Oroarea a rămas”, a spus Marx în cadrul unei conferinţe de presă. “Abuzul este şi rămâne o catastrofă”, a subliniat arhiepiscopul de Munchen şi Freising.

Citește și : Populaţia Chinei a scăzut pentru prima dată după 60 de ani

Firma de avocatură Westphal Spilker Wastl (WSW), cu sediul general în Munchen, a fost angajată pentru a investiga acuzaţiile de abuzuri sexuale comise în Arhidieceza de Munchen şi Freising între anii 1945 şi 2019. Raportul, publicat în ianuarie 2022, a ajuns la concluzia că în perioada menţionată au existat cel puţin 497 de victime ale unor astfel de abuzuri, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre persoane tinere de sex masculin, şi 235 de presupuşi abuzatori.

Global, raportul a denunţat disimularea sistematică a cazurilor de violenţe comise asupra unor minori între 1945 şi 2019, o strategie care ar viza, potrivit părerii lor, “protejarea instituţiei Bisericii”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.