Care sunt cele mai „bătrâne” țări din lume care mai există și astăzi

Publicat:

Care sunt cele mai „bătrâne” țări din lume care mai există și astăzi

Există câteva civilizații și state care sunt recunoscute pentru istoria lor îndelungată și continuitatea lor peste milenii. Iată o listă general acceptată a 10 dintre cele mai vechi țări sau civilizați.

Egiptul – Una dintre cele mai vechi civilizații din lume, cu o istorie care se întinde pe mii de ani. Civilizația egipteană antică a avut un impact semnificativ asupra culturii umane, influențând multe dintre aspectele de astăzi.


China – Cu o istorie bogată care datează de milenii, China este una dintre cele mai vechi civilizații continuu existente, cu o contribuție semnificativă la istoria umanității. Deloc surprinzător, China este, chiar și în ziua de astăzi, una dintre cele mai influente state de pe planetă.

Citești și Ministerul Educației propune admiterea în liceu cu nota minimă 6

India – O civilizație veche cu rădăcini adânci în istoria antichității, India are o cultură diversificată și o istorie cât pentru zece state.

Iran – Persia, cunoscută acum sub numele de Iran, are, de asemenea, o istorie îndelungată, aducând contribuții semnificative la domeniile artei, științei și filosofiei.

Grecia – O civilizație antică notabilă pentru dezvoltarea democrației, a filosofiei și a artei. Grecia antică a avut un impact de lungă durată asupra civilizației occidentale, iar în prezent, țara este una dintre cele mai căutate de turiștii din întreaga lume.

Italia – Cu rădăcini în cultura romană, este considerată una dintre cele mai vechi țări din Europa. Roma antică a fost o forță semnificativă în evoluția istoriei europene.

Japonia – Bogată în tradiții și cultură, Japonia are una dintre cele mai vechi monarhii din lume. În prezent, japonezii sunt considerați a fi unii dintre cei mai evoluați oameni de pe planetă.

Irak – Cunoscut pentru vechiul oraș Sumer și pentru civilizațiile babiloniană și asiriană, teritoriul actual al Irakului a fost leagănul unor culturi antice care au modelat lumea actuală.

Turcia – Cu o istorie care include Imperiul Otoman și Bizantin, Turcia este situată la confluența a numeroase civilizații. În prezent, nu mai vorbim despre un imperiu, însă turismul în această țară reprezintă unul dintre stâlpii economiei.

Mexic – Cu o istorie bogată a civilizațiilor precum aztecii și mayașii.  Mexicul este una dintre cele mai vechi țări din lume, cu o moștenire culturală distinctă, dar în continuă schimbare datorită cuceririlor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: ‘Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova’

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: 'Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova' Mai mulți deputaţi şi reprezentanţi din regiunea transnistreană...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Târgul universităților din România, în patru orașe din R. Moldova

Târgul universităților din România, în patru orașe din R. Moldova La Chișinău a început pe 4 iulie târgul universităților din România, care va continua în...

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat se apropie de 70%

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat se apropie de 70% Numărul absolvenților care au promovat examenul național de Bacalaureat a crescut cu 53 după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.