Care sunt cele mai scumpe deplasări ale Maiei Sandu din acest an

Publicat:

Care sunt cele mai scumpe deplasări ale Maiei Sandu din acest an

Până în luna octombrie curent, președintele R. Moldova a mers în 17 deplasări în afara țării. Două dintre acestea, la Kiev și la Atena, au costat bugetul țării 0 lei, pe motiv că țările vizitate au acoperit cheltuielile de deplasare. Cel mai scump a costat turul Maiei Sandu pe continentul american, efectuat între 10 și 13 mai, care a costat bugetul de stat 75 100 de lei (19,5 mii la Montreal, Canada și 55,6 mii – Chicago, SUA).

Citeşte şi: DEZASTRU pentru PAS! Partidul Maiei Sandu a pierdut toate municipiile – Stiripesurse.md


Pe locul doi în topul celor mai scumpe vizite ale președintei țării este cea de la Davos, Elveția, din luna ianuarie. Maia Sandu a fost însoțită la Summit-ul Economic Mondial de consilierul său de atunci pe securitate, actualul premier Dorin Recean. Instituția prezidențială anunță o cifră a cheltuielilor pentru această deplasare de 67,5 mii lei, transmite la unimedia.info. 

Dintre acestea, diurne – 22.7 mii lei, cazare – 26.1 mii lei și transport avia – 18.7 mii lei.

Pe al treilea loc este deplasarea din februarie 2023 în Germania, unde șefa statului a participat la Conferința de Securitate de la Munchen, cu un cost de 43.000 de lei.

Care sunt cele mai scumpe deplasări ale Maiei Sandu din acest an

În luna mai, la încoronarea regelui Charles, Maia Sandu a mers la Londra fără delegație, cu o cursă obișnuită de zbor, iar vizita a costat bugetul statului puțin peste 1.000 de euro (22,3 mii lei).

Alte trei vizite, efectuate la București, au scos din buget în total 41.000 de lei, iar deplasările la Haga și apoi la New York, din luna septembrie, au costat 42.800 lei și, respectiv, 37.700 lei – în ultimul caz achitându-se doar diurne.

Astfel, în total Maia Sandu a efectuat, până în luna octombrie, 17 vizite în afara țării, care au costat bugetul țării 411.700 de lei, în mediu câte 24.217 lei fiecare deplasare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Produse și dispozitive cosmetice pentru utilizare profesională depistate tăinuite printre bagaje personale

Produse și dispozitive cosmetice pentru utilizare profesională depistate tăinuite printre bagaje personale Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, după ce au supus...

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței”

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței” Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a dat acordul pentru testarea-diagnostic in vitro (DIV) pentru mpox, sau...

Revolut îi cere companiei Meta să despăgubească victimele fraudelor

Revolut îi cere companiei Meta să despăgubească victimele fraudelor Banca britanică Revolut a cerut joi companiei Meta să despăgubească victimele fraudelor, în loc să-și partajeze...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.