X

Care sunt cele trei state americane care au beneficiat cel mai mult de ajutorul militar acordat Ucrainei

Care sunt cele trei state americane care au beneficiat cel mai mult de ajutorul militar acordat Ucrainei

Pennsylvania, Arizona și Texas sunt statele americane care au beneficiat cel mai mult de fonduri și investiții pentru a înarma Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, a arătat vineri o defalcare a cheltuielilor efectuată de Pentagon și analizată de Reuters.

Pennsylvania, un stat care ar putea fi unul decisiv în alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, a primit cel mai mult dintre toate statele, cu 2,52 miliarde de dolari în cheltuieli și investiții pentru construirea de arme și muniții în sprijinul eforturilor Ucrainei de a respinge invazia rusă, potrivit documentelor Pentagonului publicate vineri, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

În urmă cu zece luni, administrația Biden a început să distribuie date la nivel de stat pentru a obține mai mult sprijin din partea republicanilor.

Începând de anul trecut, administrația Biden a subliniat că multe dintre armele trimise Kievului vor fi înlocuite prin noi contracte în valoare de miliarde de euro câștigate de companii americane care angajează lucrători americani.

Companii precum Raytheon din Arizona, care produce sisteme de rachete Patriot, și General Dynamics, care produce proiectilele de artilerie care sunt fabricate în mai multe state, inclusiv Pennsylvania, Ohio și Texas, au obținut contracte de miliarde.

Arizona a înregistrat cheltuieli și investiții de 2,02 miliarde de dolari legate de Ucraina, iar Texasul a primit1,85 miliarde de dolari.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Documentele de vineri au prezentat o defalcare pe state a achizițiilor, investițiilor și cheltuielilor de înlocuire a armamentului donat UCrainei în valoare de 41,7 miliarde de dolari pentru tot felul de sisteme în peste 35 de state pentru a sprijini Ucraina.

Tags: americaneArizonaPennsylvaniatexasucraina
Externe