Care sunt obiectivele incursiunii ucrainene în regiunea rusă?

Publicat:

Care sunt obiectivele incursiunii ucrainene în regiunea rusă?

Trupele ucrainene au înaintat câțiva kilometri în regiunea rusă Kursk, cucerind mai multe localități.

Ucraina desfăşoară o incursiune de amploare fără precedent pe teritoriul Rusiei. De marți, 6 august, trupele ucrainene au trecut granița cu Rusia în regiunea Kursk, împingând forțele ruse și depăşind două linii de apărare. Nu este prima dată când un astfel de eveniment are loc în acest război, dar mijloacele, durata și avansul maxim atins ridică semne de întrebare. În timp ce aceste raiduri durau câteva ore cu doar o sută de soldați angajați, în principal unități de soldați ruși care luptă pentru Kiev, aici incursiunea pare mai de durată, cu unități ucrainene, scrie LE POINT, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Ucraina atacă masiv cu drone regiunea Lipeţk din Rusia – Stiripesurse.md


Au fost văzute mijloace grele, cum ar fi transportoare de trupe Marder și Bradley. Rusia a angajat mijloace aeriene pentru a opri avansul ucrainean, dar un elicopter MI-28 a fost doborât de o dronă FPV. O premieră în conflict.

Care sunt obiectivele incursiunii ucrainene în regiunea rusă?

Rezultat: avansul ucrainean este de 10 kilometri în regiunea Kursk, cu 90 de kilometri pătrați ocupați și unsprezece localități cucerite. Pe rețelele de socializare circulă un video cu capturarea a aproximativ patruzeci de soldați ruși la punctul de control din Sudja. “Este o ocazie bună pentru a face schimb cu prizonieri ucraineni”, apreciază Tatarigami_UA pe X (ex-Twitter), un fost ofițer care descifrează conflictul. Se spune că forțele ucrainene avansează de-a lungul unei axe rutiere și au ajuns la periferia orașului Korenovo.

Un efect moral pentru Kiev

Care sunt, deci, obiectivele acestei incursiuni sau “provocări pe scară largă”, potrivit lui Vladimir Putin? În primul rând arată, încă o dată, incapacitatea Kremlinului de a-și proteja propriul teritoriu. Drept urmare, autoritățile locale fac apel la locuitori să se evacueze. Puterea rusă trebuie să comunice subtil: să condamne atacul minimizând în același timp amploarea acestuia.

În timp ce Kievul se află într-o poziție defensivă din octombrie anul trecut, această incursiune va avea un efect moral sigur și va face posibilă deturnarea unei părți din resursele rusești. Dar le deturnează și pe cele ale ucrainenilor, care ar putea fi mai folositoare în altă parte. Va fi nevoie doar de câteva unități rusești pentru a opri atacul, nu e suficient pentru a subția periculos frontul. Un grup de asalt al Wagner, staționat în Belarus, se pare că a fost transferat în regiunea Kursk.

Care sunt obiectivele incursiunii ucrainene în regiunea rusă?

Prezența unei părți a liniei de cale ferată care leagă Lgov (la vest de Kursk) de Belgorod poate fi un obiectiv militar interesant. Prin tăierea acestei linii, aprovizionarea și transferul trupelor rusești spre frontul de nord (Harkiv) pot fi compromise.

Preluarea controlului asupra unei staţii de gaz de lângă Sudja ar putea fi de asemenea un obiectiv major pentru Kiev și ar putea provoca o lovitură – și un cost – pentru economia Rusiei.

În sfârșit, poate fi formulată o ultimă ipoteză. Ucraina ar putea încerca să păstreze teritoriul rusesc cucerit. O monedă de schimb care ar putea cântări la potențiale negocieri. În timp ce războiul durează de mai bine de doi ani, ideea negocierilor cu Rusia a câștigat teren în rândul populației ucrainene. Totuși, cererile Moscovei – păstrarea celor patru regiuni invadate, demilitarizarea Ucrainei și garantarea faptului că țara nu va adera la NATO – par inacceptabile pentru Kiev.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – A fost emisă o avertizare pentru un ‘cutremur major’ în viitorul apropiat: Este pentru prima dată în istoria țării

VIDEO - A fost emisă o avertizare pentru un 'cutremur major' în viitorul apropiat: Este pentru prima dată în istoria țării Japonia a emis, pentru...

Întreprinderea MOLDATSA are un nou director. Dumitru Vangheli va asigura interimatul

Întreprinderea MOLDATSA are un nou director. Dumitru Vangheli va asigura interimatul Întreprinderea de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian MOLDATSA are un...

Nou bilanț – Atacul rusesc asupra unui supermarket din Kostiantînivka s-a soldat cu 10 morţi şi 35 de răniţi

Nou bilanț - Atacul rusesc asupra unui supermarket din Kostiantînivka s-a soldat cu 10 morţi şi 35 de răniţi Un atac rusesc cu rachete care...

Cum a fost tractată autospeciala care atârna pe podul din strada Ismail

Cum a fost tractată autospeciala care atârna pe podul din strada Ismail Autospeciala care atârna pe podul din strada Ismail din capitală a fost tractată....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.