Carles Puigdemont spune că are în spate o majoritate uriaşă pentru preşedinţia Cataloniei

Publicat:

Fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont a declarat marţi că întoarcerea sa la Barcelona din autoexil va fi bună pentru democraţia spaniolă, însă nu a precizat dacă va reveni în Spania, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Într-o conferinţă de presă la Copenhaga, Puigdemont a spus că “o majoritate uriaşă” din parlamentul Cataloniei susţine desemnarea sa ca preşedinte al regiunii după alegerile din decembrie la care partidele separatiste au obţinut majoritatea.


Citeşte şi: Belgia. ‘Diaconul morţii’ îşi recunoaşte pentru prima dată crimele – FOTO

“Sunt preşedinte ales. Şi există o majoritate uriaşă în parlamentul nostru care vrea să mă desemneze preşedinte”, a spus Puigdemont în cadrul unei vizite la Copenhaga.

Întrebat dacă se va întoarce în Spania, el a spus: “Revenirea mea la Barcelona ar fi o veste bună nu doar pentru poporul catalan care sprijină cauza noastră, dar şi pentru poporul spaniol şi democraţia spaniolă”. Însă el nu a clarificat dacă şi când s-ar întoarce în Spania.

Luni, parlamentul catalan l-a nominalizat pe Puigdemont drept candidat la conducerea regiunii. El a fost demis din funcţia de lider al Cataloniei de guvernul de la Madrid în octombrie după ce a organizat un referendum şi a declarat unilateral independenţa regiunii. Apoi a fugit în Belgia, după ce a fost inculpat în Spania pentru ‘rebeliune’ şi ‘răzvrătire’, iar Madridul a preluat controlul asupra regiunii.

“Invit toate partidele din această ţară să depună eforturi astfel încât să se ajungă la rezultate pozitive”, a mai spus Puigdemont.

Citeşte şi: PANICĂ şi HAOS la Londra. Un hotel şi două staţii de metrou au fost evacuate – FOTO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.