Carlos Alcaraz, jucătorul de tenis cel mai bine plătit în 2024, potrivit revistei Forbes

Publicat:

Carlos Alcaraz, jucătorul de tenis cel mai bine plătit în 2024, potrivit revistei Forbes

Spaniolul Carlos Alcaraz se află în fruntea listei celor mai bine plătiţi jucători de tenis în 2024, publicată vineri de revista Forbes, informează EFE.

Campion la Roland Garros şi Wimbledon anul acesta, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Paris, Alcaraz, numărul 3 mondial, a câştigat 42,3 milioane de dolari (înainte de taxe şi plăţi către agenţi), conform estimării Forbes care, pentru acest clasament, a luat în calcul perioada între US Open 2023 şi US Open 2024, care începe luni, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Din cele 42,3 milioane de dolari, 10,3 milioane au fost obţinute pe terenul de joc, iar 32 de milioane din activităţi în afara acestuia, care includ sponsorizări şi acorduri cu multinaţionale precum Nike, Rolex sau BMW.

Spaniolul, în vârstă de 21 de ani, l-a detronat pe sârbul Novak Djokovic, ale cărui venituri în ultimele douăsprezece luni au fost de 37,2 milioane de dolari.

Jucătoarea americană Coco Gauff completează podiumul, cu 27,1 milioane de dolari, urmată de liderul mondial al tenisului feminin, poloneza Iga Swiatek (26,7 milioane) şi de liderul mondial al tenisului masculin, italianul Jannik Sinner (26,6 milioane).

Pe locul şase este un alt spaniol, Rafael Nadal, cu 23,3 milioane.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Top 10, în care figurează patru jucătoare, este completat, în această ordine, de rusul Daniil Medvedev (20,3 milioane), japoneza Naomi Osaka (14,6 milioane), norvegianul Casper Ruud (13,9 milioane) şi belarusa Arina Sabalenka (13,7 milioane).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci acte cu semne de falsificare, ridicate la frontieră în ultimele 72 de ore

Cinci acte cu semne de falsificare, ridicate la frontieră în ultimele 72 de ore Angajații Poliției de Frontieră au demarat cercetări pe numele a cinci...

Încă două grupuri de inițiativă au depus documentele pentru înregistrare la CEC

Încă două grupuri de inițiativă au depus documentele pentru înregistrare la CEC Membrii Comisiei Electorale Centrale au recepționat astăzi documentele pentru înregistrarea a încă două...

Grupurile de inițiativă ale candidaților Sandu, Vlah, Usatîi, Munteanu și Ulianovschi, înregistrate de CEC

Grupurile de inițiativă ale candidaților Sandu, Vlah, Usatîi, Munteanu și Ulianovschi, înregistrate de CEC Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins cererea de înregistrare a grupului...

Viceprim-ministra Gherasimov a discutat cu ambasadoarea britanică despre agenda de transformare a R.Moldova

Viceprim-ministra Gherasimov a discutat cu ambasadoarea britanică despre agenda de transformare a R.Moldova Agenda de transformare a Republicii Moldova a fost discutată de viceprim-ministra pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.