Un nou carnagiu – Cel puţin 60 de morţi în două atentate comise la Kabul şi în centrul Afganistanului

Publicat:

Circa 60 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în două atentate comise în Afganistan, unul vizând minoritatea şiită la Kabul, iar celălalt o moschee sunnită din centrul ţării, două atacuri criminale care au încheiat o săptămână sângeroasă în întreaga ţară, comentează AFP.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului de Interne, cel puţin 39 de persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite într-un atac sinucigaş la Kabul, când un bărbat înarmat a deschis focul în mijlocul mulţimii de credincioşi înainte de a-şi declanşa dispozitivul exploziv, potrivit informaţiilor obţinute din partea autorităţilor.


Trei ore mai târziu, atentatul încă nu fusese revendicat.

În acelaşi timp, o moschee, sunnită de această dată, a fost vizată în provincia Ghor din centrul ţării, făcând cel puţin 20 de morţi şi zece răniţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish.

Guvernatorul provinciei unde a avut loc atacul, Mohsen Danishyar, s-a referit la un bilanţ de 30 de morţi, dar a exclus un atac cu caracter religios. În opinia sa, ţinta vizată a fost comandantul poliţiei din această provincie, cea mai mare din ţară, dar şi una dintre cele mai sărace şi mai conservatoare.

La Kabul, unde bilanţul continua să se înrăutăţească de-a lungul serii, cel puţin 39 de morţi şi 45 de răniţi s-au înregistrat în moscheea Zaman, a informat Najib Danish.

Precedentul atentat, care s-a înscris într-o lungă serie de atentate vizând moscheile şiite din Afganistan, a făcut şase morţi în capitala ţării, la 29 septembrie, în ajunul Sărbătorii Ashura, cea mai importantă din calendarul religios şiit.

Atacul de vineri nu a făcut deocamdtă obiectul unei revendicări, dar gruparea Stat Islamic (SI), alcătuită din extremişti sunniţi şi prezentă în Afganistan din 2015, a revendicat majoritatea atentatelor împotriva şiiţilor, în general sângeroase, comise în mijlocul mulţimii cu prilejul adunărilor pentru rugăciune.

Atentatele de la Kabul şi Ghor au avut loc într-o săptămână deosebit de sângeroasă în Afganistan cu trei atacuri importante marţi şi joi, contra unor baze sau clădiri ale serviciilor de securitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi)

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi) Rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.