Carnavalul de la Koln este UMBRIT de atacurile din Hanau

Publicat:

Atacurile din oraşul german Hanau, din landul Hessa, au umbrit lansarea carnavalului de la Koln (vestul Germaniei), transmite joi DPA, potrivit agerpres.

Un minut de reculegere a fost ţinut înainte cu o oră de debutul oficial al carnavalului la ora locală 11:11 (10:11 GMT).


Citeşte şi: ATAC ARMAT în două baruri din Germania: Nouă oameni au fost uciși!

Mii de persoane se îndreptau spre centrul oraşului Koln înaintea începerii carnavalului, mulţi dintre ei fără a şti ce s-a întâmplat la Hanau, oraş situat la 160 de kilometri est.

”Aici, la Koln, scopul nostru este să celebrăm viaţa în zilele următoare, aşa cum facem în fiecare an”, a declarat primăriţa din Koln, Henriette Reker, ea însăşi victimă a unui atac cu motivaţie politică comis în 2015 de un bărbat ce denunţa numărul mare de refugiaţi sosiţi în Germania în fiecare an.

Evenimentele de la Hanau au aruncat o umbră asupra tuturor celor care celebrează carnavalul, a spus Reker.

”În viaţă şi în special în timpul carnavalului, momentele de mare bucurie şi cele de jale şi reculegere sunt mereu aproape împreună. Astăzi, lipsa de înţelegere predomină”, a spus directorul carnavalului din Koln, Christoph Kuckelkorn.

Carnavalul se va încheia pe 26 februarie.

Citeşte şi: Michael Bloomberg, atacat din toate părţile la prima dezbatere televizată a democraţilor

Atacurile armate comise miercuri seara în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi “dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului, conform AFP.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Germania, pregătită să devină ‘un pilon central’ al apărării europene

Germania, pregătită să devină 'un pilon central' al apărării europene Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat joi, la Vilnius, că ţara sa este...

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei Melania Trump a discutat despre tentativele de asasinat asupra soțului său, într-un interviu rar,...

Trei morți în urma unor atacuri rusești în regiunea Donețk

Trei morți în urma unor atacuri rusești în regiunea Donețk Atacurile rusești asupra estului Ucrainei au ucis joi cel puțin trei persoane și au rănit...

Trump îi reproșează lui Zelenski că refuză să ‘facă o înțelegere’ cu Rusia

Trump îi reproșează lui Zelenski că refuză să 'facă o înțelegere' cu Rusia Fostul președinte american Donald Trump l-a acuzat pe Zelenski de refuzul de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.