X

Carnavalul de la Rio a fost ANULAT din nou! Primarul promite că la anul totul revine la normal

Primarul oraşului Rio de Janeiro a promis duminică că va face tot posibilul ca ediţia din 2022 a carnavalului să aibă loc fără distanţare socială, bazându-se pe finalizarea, până la acel moment, a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, după ce ediţia din 2021 a fost anulată din cauza pandemiei, informează AFP, potrivit agerpres.

“Cine va sta să respecte distanţarea la carnaval? Este ridicol să ceri o distanţă de un metru”, a declarat Eduardo Paes în timpul unei intervenţii publice în Rio.

Citeşte şi: ‘Pandora Papers’: Mai mulţi lideri mondiali sunt acuzaţi de evaziune fiscală – Black News

“Până în noiembrie vom vaccina întreaga populaţie din Rio de Janeiro cu cele două doze … Din acel moment, probabil că nu vom mai avea restricţii şi cu siguranţă vom organiza carnavalul, unul dintre cele mai mari carnavaluri pe care le vom avea, fără restricţii”, a adăugat acesta.

Oraşul de circa şapte milioane de locuitori a înregistrat peste 34.000 de decese cauzate de COVID-19 şi 480.000 de cazuri de la începutul pandemiei, care a lovit puternic Brazilia, a doua ţară cea mai afectată după Statele Unite, cu un bilanţ de aproape 600.000 de morţi.

Rio a vaccinat deja 99,2% dintre locuitorii peste 12 ani cu prima doză şi 65,9%, cu două doze.

Autorităţile din Rio de Janeiro speră că progresele înregistrate de campania de vaccinare în lunile următoare vor permite autorizarea petrecerilor de Revelion la sfârşitul lunii decembrie.

Citeşte şi: Talibanii au anihilat o celulă a ISIS în Afganistan – Black News

În ultimele săptămâni, primarul din Rio a autorizat organizarea unor evenimente-“test”, cum ar fi meciuri de fotbal sau petreceri fără purtarea obligatorie a măştii, cu condiţia ca participanţii să prezinte un certificat de vaccinare sau un test negativ.

Începând din 15 septembrie, un permis sanitar este obligatoriu pentru a vizita atracţiile turistice emblematice din Rio.

Tags: Braziliacarnavalcovid-19Eduardo PaesRio de Janeiro
Categorii: Știrile zilei