Carola Rackete, căpitanul navei Sea-Watch, arestată în Italia: Mi-a fost frică

Publicat:

Carola Rackete, căpitanul navei Sea-Watch, arestată pentru că a acostat cu forţa în portul Lampedusa din Sicilia, pentru a debarca migranţi, a explicat că manevra sa nu a fost “un act de violenţă, ci doar de nesupunere”, într-o situaţie disperată, potrivit agerpres.

“Nu a fost violenţă, ci doar nesupunere. Situaţia era disperată, scopul meu era doar să duc pe pământ persoane epuizate şi disperate. Mi-a fost frică”, a spus ea, într-un interviu pentru Corriere della Sera, precizând că s-a temut că migranţii se vor sinucide aruncându-se în apă, deşi nu ştiau să înoate.


Citește și : Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un la frontiera dintre cele două Corei

Ea este acuzată că a încercat o manevră periculoasă contra unei ambarcaţiuni a poliţiei, care încerca să o oprească.

“Nu voiam să ating ambarcaţiunea poliţiei, nu era intenţia mea să pun pe cineva în pericol, mi-am cerut deja scuze şi îmi cer din nou”, a adăugat tânăra.

Manevra sa nu s-a soldat cu răniţi, iar cei 40 de migranţi salvaţi în urmă cu 17 zile din largul coastelor Libiei au putut debarca la Lampedusa.

Carola Rackete este plasată în arest la domiciliu şi riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.

Citește și : Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator la nivel mondial , are sprijin pentru încă un mandat (Bloomberg)

“A fost doar nesupunere şi am făcut o eroare de apreciere apropriindu-mă de chei. Nu aveam niciun drept să mă supun, mi se cerea să duc migranţii în Libia. Dar, din punct de vedere al legii, acestea sunt persoane care fug din ţară din cauza unui război”, a mai explicat femeia căpitan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.