X

Carola Rackete, căpitanul navei umanitare Sea-Watch 3, se adresează joi membrilor LIBE

Carola Rackete, căpitanul german al navei umanitare Sea-Watch 3, care în iunie a ignorat ordinele de a nu intra în apele teritoriale italiene, se va adresa joi membrilor Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European (LIBE) la Bruxelles, transmite dpa, potrivit agerpres.

Audierea Carolei Rackete în LIBE va începe la ora locală 11:00 (09:00 GMT) şi va fi urmată de o conferinţă de presă.

Citește și : Acuzații grave la adresa președintelui Hondurasului! Ar fi primit milioane de dolari de la traficanţi de droguri

 

Rackete (31 de ani) a intrat în atenţia publică după ce nava pe care o conducea a dus 40 de migranţi pe insula italiană Lampedusa pe 29 iunie, ignorând ordinele de a nu intra în apele teritoriale ale Italiei.

În urma acestui incident, Carola Rackete a fost arestată pentru scurt timp şi ulterior a plătit o amendă de 16.600 euro.

Ea încă are calitatea de suspect în ancheta lansată de autorităţile italiene, potrivit ONG-ului german Sea-Watch pentru care lucrează.

Cazul Carolei Rackete a amplificat controversele referitoare la răspunsul Uniunii Europene la afluxul de migranţi veniţi dinspre Africa de Nord.

Citește și : Administrația Trump intenţionează să colecteze ADN-ul migranţilor intraţi ilegal în ţară

Tags: Africa de NordCarola RacketeLIBEONGSea Watch 3
Categorii: Diaspora