Carp despre noul Cod vamal și procesul de reintegrare a țării

Publicat:

Carp despre noul Cod vamal și procesul de reintegrare a țării

Prevederile noului Cod vamal al Republicii Moldova, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024, vine să pună în condiții egale toți agenții economici care activează pe teritoriul republicii, inclusiv cei din stânga Nistrului.

Citește și: Slusari, despre taxele vamale pentru agenţii economici din Transnistria: ‘Un pas corect’


Potrivit deputatului Lilian Carp, președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, acesta este un pas, inclusiv pentru începerea reintegrării țării.

„Timp de 30 de ani s-a tot cedat atât în privința stângii Nistrului… Exista o discriminare în raport cu agenții economici din R. Am decis ca toți agenții economici să fie puși în condiții egale. Este o decizie prin care dăm câteva mesaje, primul este că ei activează pe teritoriul Republicii Moldova, chiar dacă ei își autoproclamă independența, iar legea este lege pentru toți. Totodată, dăm un semnal că a venit timpul să înceapă procesul de reîntregire a Republicii Moldova. Toată lumea e în condiții egale”, a menționat Carp la „Cabinetul din Umbră” de la JurnalTV.

Carp despre noul Cod vamal și procesul de reintegrare a țării

Conform noilor prevederi, din acest an, agenții economici din regiunea transnistreană  vor achita taxe vamale de import așa cum o fac cei din dreapta Nistrului.

Decizia autorităților constituționale de la Chișinău a generat protestul pretinselor autorități separatiste, dar și ale antreprenorilor.

În dimineața zilei de joi, 11 ianuarie, mai multe persoane au organizat un protest la punctul de control Bender-Varnița.

Într-o intervenție precedentă, pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a amenințat Chișinăul despre anularea „regimului vamal preferențial” pentru agricultorii care dețin terenuri dincolo de traseul Tiraspol – Camenca.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European Noua alianță de partide de extremă dreapta a premierului ungar Viktor Orban din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.