Carp, în Parlament: Un partid de opoziție cumpără deputați de la alt partid de opoziție

Publicat:

Decizia Curții Constituționale de a permite membrilor partidului Șor, scos în afara legii, de a participa la alegeri și decizia Legislativului de a opera noi modificări la Codul Electoral au provocat discuții contradictorii între deputații din majoritatea parlamentară și cei din opoziție.

În timp ce unii afirmă că în Republica Moldova nu există reguli clare „pentru procesele politice și cele electorale”, alții declară cu fermitate că „reprezentanți ai grupărilor criminale nu pot profana, inclusiv, parcursul european al țării”.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Înainte de a aproba ordinea de zi a ședinței Parlamentului, care include un singur subiect, și anume proiectul de lege privind modificarea Codului Electoral, vicepreședintele Legislativului, Vlad Bătrîncea, a ținut un discurs. El a cerut anularea hotărârii de prelungire a stării de urgență. Potrivit lui, instituțiile statului sunt funcționale „cu un mandat clar și imperativ”. Totodată a criticat și implicarea Comisiei Situației Excepționale în procesul de operare a modificărilor la Codul Electoral.

„Comisia a fost creată de Parlament pe combaterea și soluționarea crizelor energetice, comunitare sociale și din alt ordin. Avem CEC pentru a veghea activitatea partidelor politice și pentru a sancționa aceste partide politice, există instanță de judecată, pe viitor Republica Moldova nu are reguli clare nici pentru procese politice nici pentru procese electorale, legile nu au o stabilitate și previzibilitate (…). Am ajuns la un absurd total când întâii Curtea aprobă o decizie, ulterior alta. Astăzi imaginea Curții Constituționale este grav afectată”

„Stranie decizie că acei care sunt cumpărați pe bandă rulantă de unii deputați din fracțiune BCS. Prima dată în istoria politică avem acest fenomen în care un partid de opoziție cumpără deputați de la alt partid de opoziție, iar cei din partea cărora sunt cumpărați deputații, cumva în loc să condamne și să participe la acțiunea de contracarare a acestui fenomen, ei încearcă să jongleze din punct de vedere politic”, a replicat deputatul PAS, Lilian Carp.

Ulterior cu o replică a intervenit și președintele Parlamentului, Igor Grosu. Oficialul a accentuat că obligația autorităților este să îndepărteze oamenii certați cu legea de procesele electorale.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

„Noi ne-am uitat atent peste decizia Curții Constituționale, o să răspundem la acele comentarii și cum să intervenim ca pe de o parte, să respecte și dreptul de a candida, și, pe de altă parte să avem siguranța și certitudinea că bandiți, că reprezentanți ai grupărilor criminale organizate, susținute aproape deschis de Federația Rusă să nu profaneze procesul nostru electoral și parcursul nostru european”, a conchis Igor Grosu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift, ‘complet şocată’ de atacul cu cuţitul din oraşul englez Southport

Taylor Swift, 'complet şocată' de atacul cu cuţitul din oraşul englez Southport Vedeta americană Taylor Swift s-a declarat marţi "complet şocată" după atacul cu cuţitul...

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială Meta Platforms a acceptat să plătească 1,4 miliarde de dolari...

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software. Este vorba de mai mult...

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane Veneția va limita dimensiunea grupurilor de turiști la 25 de persoane începând de joi,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.