Carrie Lam explică strategia de ‘carantinare inopinantă’ în Hong Kong

Publicat:

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, şi-a justificat strategia anticoronavirus de “carantinare inopinată” a unor cartiere sau imobile, explicând că măsura este menită să permită efectuarea de teste pentru depistarea virusului, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.

Noua tactică în lupta împotriva coronavirusului adoptată în regiunea semiautonomă chineză constă în încercuirea, fără a anunţa prealabil şi de regulă seara, a unui perimetru unde au fost înregistrate unul sau mai multe cazuri de COVID-19.


Citeşte şi: Teheranul cere UE să medieze criza dintre Iran şi SUA

Autorităţile purced ulterior la testarea localnicilor din perimetrul încercuit, de unde aceştia nu mai pot să iasă decât dacă prezintă un test negativ.

Până acum, aceste operaţiuni au avut un succes limitat, întrucât au dus doar la depistarea unui mic număr de cazuri, notează AFP.

În noaptea de luni spre marţi, poliţia hongkongheză a încercuit zone din patru cartiere dens populate. Autorităţile au prelevat circa 1.700 de teste, dar nu a fost detectat niciun caz nou de COVID-19.

Totuşi, marţi, şefa executivului a încercat să justifice această strategie, afirmând că nu reprezintă o “risipă de mână de lucru şi de bani, ci dimpotrivă, merită efortul”.

“Nu putem considera numărul de cazuri confirmate ca fiind unicul criteriu sau criteriul determinant”, a declarat Lam într-o conferinţă de presă.

“Eficienţa nu se referă doar la rata de însănătoşire, ci şi la politica de prevenire a bolii”, a explicat ea.

Guvernul hongkonghez urmăreşte o politică de depistare mai “activă”, apropiată de cea desfăşurată în China continentală, unde au mai apărut în ultimele săptămâni focare de COVID-19.

Marţi dimineaţa, guvernul a anunţat că autorităţile ar putea pătrunde în locuinţe în cazul în care forţele de ordine bănuiesc că există persoane care se ascund sau refuză să se supună unui test obligatoriu.

Citeşte şi: Actorul îndrăgit de o generaţie întreagă A MURIT la 44 de ani

Şeful adjunct al executivului, Matthew Chung, a indicat că autorităţile au decis să recurgă la carantinări “mai ample şi mai frecvente” pe măsura apropierii Anului Nou chinezesc, săptămâna viitoare.

Hong Kongul s-a aflat în “prima linie” la detectarea primelor cazuri de contaminare cu noul coronavirus, în urmă cu mai mult de un an, în centrul Chinei, iar metropola cu circa 7,5 milioane de locuitori a raportat de la debutul pandemiei puţin peste 10.000 de infectări şi 170 de decese atribuite oficial COVID-19.

În ultimul an au fost impuse numeroase restricţii mai mult sau mai puţin severe, care s-au dovedit eficiente pentru a împiedica o explozie a numărului de cazuri, dar îşi pun amprenta asupra economiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii de soldaţi mobilizaţi

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii de soldaţi mobilizaţi Aproximativ zece soţii de soldaţi ruşi mobilizaţi în Ucraina s-au adunat luni...

Dodon afirmă că a susținut România la Campionatul European de Fotbal 2024

Dodon afirmă că a susținut România la Campionatul European de Fotbal 2024 Igor Dodon, liderul PSRM, afirmă că a susținut România la acest campionat european....

Circulația transportului de mare tonaj pe străzile din municipiul Chișinău, interzisă în zilele cu temperaturi caniculare

Circulația transportului de mare tonaj pe străzile din municipiul Chișinău, interzisă în zilele cu temperaturi caniculare Circulația mijloacelor de transport de mare tonaj este interzisă...

Primarul Kievului anunță o zi de doliu în oraș, după atacul asupra unui spital de copii

Primarul Kievului anunță o zi de doliu în oraș, după atacul asupra unui spital de copii Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat o zi de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.