Casa Albă ameninţă Moscova cu ‘CONSECINŢE’ pentru lansarea NotPetya

Publicat:

Casa Albă a ameninţat joi Rusia cu “consecinţe internaţionale” pentru atacul cibernetic global NotPetya care a fost “cel mai distructiv şi costisitor din istorie”, potrivit unui comunicat, citat vineri de AFP, potrivit agerpres.

Acest atac cibernetic – efectuat în iunie 2017 de militari ruşi – “iresponsabil şi fără discernământ va avea consecinţe pe plan internaţional” pentru Moscova, a subliniat Casa Albă.


Citeşte şi: Gemenii terorişti. Un profesor şi fratele lui, acuzaţi de fabricarea unei bombe la New York

NotPetya “s-a răspândit rapid în întreaga lume, provocând pagube de miliarde de dolari în Europa, Asia şi America”, a detaliat Casa Albă în comunicat.

Potrivit Washingtonului, acest atac cibernetic “face parte din efortul actual al Kremlinului de a destabiliza Ucraina şi demonstrează şi mai clar implicarea Rusiei în conflictul în curs de desfăşurare”.

Marea Britanie a acuzat joi Moscova, în special armata ei, de a fi responsabilă pentru atacul cibernetic NotPetya, în timp ce Kremlinul a dezminţit “categoric” că ar fi fost la originea acestei piraterii informatice.

Citeşte şi: Guantanamo este PREGĂTITĂ să primească noi deţinuţi

Primele informaţii despre atac au apărut în Ucraina şi Rusia înainte ca el să se răspândească în întreaga lume. Acest atac de tip ransomware (când hackerii fură date şi apoi cer răscumpărare n.r.) a contaminat mai multe mii de computere din întreaga lume în iunie 2017.

El a perturbat în special multinaţionalele şi infrastructurile critice, precum controlul sitului accidentului nuclear de la Cernobâl şi porturile Bombay şi Amsterdam.

În Ucraina, ţara cea mai afectată, aflată în război cu rebelii separatişti proruşi, au fost afectate printre altele operaţiuni bancare, ecranele de informaţii ale principalului aeroport.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.