Casa Albă critică discursul ‘incredibil de periculos’ al lui Putin privind războiul cu NATO

Publicat:

Casa Albă critică discursul ‘incredibil de periculos’ al lui Putin privind războiul cu NATO

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a criticat vineri comentariile „incredibil de periculoase” ale lui Vladimir Putin cu privire la un posibil război între ţara sa şi ţările NATO, scrie AFP, transmite News.ro.

Preşedintele rus a declarat joi că, dacă Occidentul permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază mai lungă de acţiune, ar însemna că „ţările NATO sunt în război cu Rusia”, potrivit stiripesurse.


Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

„Nu am o părere prea bună despre Putin”, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, întrebat despre ameninţările preşedintelui rus privind un posibil război între Rusia şi NATO.

Tensiunile dintre Moscova şi aliaţii occidentali ai Ucrainei au urcat încă o treaptă, liderii american şi britanic urmând să discute despre posibilitatea de a autoriza Kievul să utilizeze rachete cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei.

De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat vineri pe aliaţii săi că „se tem” să evoce posibilitatea de a doborî ei înşişi dronele şi rachetele ruseşti, într-un moment în care ţara sa se confruntă cu o creştere a atacurilor aeriene. El a anunţat că se va întâlni luna aceasta cu preşedintele american Joe Biden pentru a-i prezenta „un plan de victorie” pentru Ucraina.

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

Unda verde pentru utilizarea rachetelor occidentale cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei a fost vineri pe agenda discuţiilor dintre premierul britanic Keir Starmer şi Joe Biden la Casa Albă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Universitățile de pe cele două maluri ale Prutului susțin parcursul european al Republicii Moldova

Universitățile de pe cele două maluri ale Prutului susțin parcursul european al Republicii Moldova Consiliul Național al Rectorilor din România și Consiliul Rectorilor din Republica...

Crucea Roșie a suspendat operațiunile din Dnipro, după ce trei dintre angajații săi au fost uciși într-un atac rusesc

Crucea Roșie a suspendat operațiunile din Dnipro, după ce trei dintre angajații săi au fost uciși într-un atac rusesc Un purtător de cuvânt al delegației...

Daniel Vodă: La Platforma de Parteneriat pentru Moldova vin prietenii noștri care-și doresc o Moldovă europeană

Daniel Vodă: La Platforma de Parteneriat pentru Moldova vin prietenii noștri care-și doresc o Moldovă europeană Reprezentanți ai guvernelor și organizațiilor internaționale se vor reuni...

Un asteroid „potențial periculos” va trece pe lângă Pământ. Ce avertizează NASA

Un asteroid „potențial periculos” va trece pe lângă Pământ. Ce avertizează NASA Asteroidul, denumit 2024 ON, este așteptat să se apropie la mai puțin de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.