X

Casa Albă exclude posibilitatea ca Dennis Rodman să joace un rol la summitul Trump-Kim

Casa Albă a exclus joi posibilitatea ca fostul star al baschetului american, Dennis Rodman, un vizitator frecvent al Phenianului, să joace un rol la summitul pe care-l vor avea preşedinţii american şi nord-coreean, Donald Trump şi Kim Jong-Un, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit New York Post, excentrica fostă glorie a NBA va fi la Singapore în timpul întrevederii istorice de marţi dintre cei doi lideri. ‘Nu văd ce rol ar putea juca în această chestiune cel mai bun performer din istoria baschetului’, a declarat postului Fox News purtătorul de cuvânt al executivului american, Hogan Gidley.

Citește și : Regimul preşedintelui al-Assad ‘nu mai este ferit de represalii’, avertizează Netanyahu

‘El este formidabil pe teren, dar negocierile trebuie conduse de cei care ştiu cum să le gestioneze’, a adăugat Gidley. ‘Preşedintele Trump este cel mai bun, aşadar ne aşteptăm la o conversaţie fantastică între el şi Kim Jong Un, fără Dennis Rodman’, a punctat în final purtătorul de cuvânt.

La puţin timp după ce la jumătatea lunii martie a fost anunţată o întâlnire Trump-Kim, baschetbalistul şi-a exprimat, pe Twitter, ‘marele respect’ fată de cei doi lideri, asigurând că a anticipat încă din anul 2014 o deschidere în ceea ce priveşte acest dosar sensibil.

Citește și : Vladimir Putin: Trupele ruse se vor afla în Siria atâta vreme cât Moscova ‘va avea acolo un interes’

Fostul jucător al Chicago Bulls a fost de cel puţin cinci ori în Coreea de Nord. Ultima dată, în iunie 2017, el i-a oferit unui ministru nord-coreean, pentru a-l da mai departe preşedintelui Kim, un exemplar din ‘The Art of the Deal’, best-sellerul lui Donald Trump.

Cel care era supranumit ‘Viermele’, atunci când excela pe terenurile NBA, şi-a atras în anul 2014 o avalanşă de critici pentru că i-a cântat ‘La Mulţi Ani’ prietenului său ‘pentru o viaţă’ Kim Jong Un.

Tags: Casa AlbaDennis RodmanDonald TrumpKim Jong UnNBAPheniansingaporesummit
Categorii: Știrile zilei