Casa Albă propune un nou plan pentru salvarea economiei americane

Publicat:

Administraţia Trump a făcut marţi o nouă propunere pentru un plan de relansare a economiei americane, sperând să poată relansa o situaţie blocată de mai multe luni de zile şi să pună de acord parlamentarii democraţi şi republicani care negociază din nou, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Din partea preşedintelui (Donald Trump), am prezentat o propunere de 916 miliarde de dolari”, a anunţat marţi la sfârşitul zilei secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, într-un comunicat dat publicităţii pe Twitter.


Citeşte şi: Un tânăr de 18 ani plănuia un atac terorist în Australia

Propunerea i-a fost prezentată de ministrul american preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în cursul unei convorbiri, marţi la sfârşitul zilei.

Valoarea totală este puţin mai ridicată decât cele 908 miliarde de dolari propuse recent de un mic grup de parlamentari democraţi şi republicani şi care servea ca bază de negociere.

Citeşte şi: Japonia vrea să instaleze un sistem antirachetă american pe navele sale de război

Discuţiile stagnează de luni de zile şi au fost reluate recent. Preşedintele ales, Joe Biden, a insistat la rândul său asupra necesităţii de a ajuta familiile cele mai vulnerabile şi întreprinderile pentru a ieşi din această situaţie şi a evita ca actuala criză economică să se alimenteze singură.

Pentru preşedintele ales, este vorba doar despre un “acont”, înaintea unui uriaş plan de relansare ce ar putea fi prezentat rapid după instalarea sa la Casa Albă, la 20 ianuarie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit O femeie de 63 de ani a decedat, iar alta a fost transportată...

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde OpenAI are la...

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private Este ora 3 dimineața la terminalul VIP al aeroportului Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub din...

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.