Casa Albă racţionează după ultima ofensivă a extremei drepte

Publicat:

SUA ‘nu au toleranţă faţă de ura şi violenţa’ extremei drepte, a declarat duminică vicepreşedintele SUA, Mike Pence, după un marş al extremei drepte care a degenerat în violenţe în statul american Virginia, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Nu avem toleranţă pentru ura şi violenţa în numele naţionaliştilor albi, al neonaziştilor sau al mişcării rasiste Ku Klux Klan (KKK)’ care militează pentru supremaţia albilor, a declarat Pence într-o conferinţă de presă la Cartagena (Columbia). ‘Aceste grupuri marginale periculoase nu au loc în viaţa publică americană şi le condamnăm în cei mai aspri termeni’, a subliniat el.


Citeşte şi: Procurorul special Robert Mueller vrea să interogheze un fost înalt responsabil al Casei Albe (presă)

O femeie a fost ucisă sâmbătă la Charlottesville (Virginia) când o maşină a intrat intenţionat, potrivit martorilor, în contramanifestanţi ostili grupărilor de extremă dreaptă care intenţionau să organizeze o manifestaţie în acest oraş din estul SUA.

“Ceea ce s-a întâmplat la Charlottesville a fost o tragedie. (…) (Însă) ceea ce s-a întâmplat acolo (…) nu reflectă ceea ce gândeşte populaţia din Charlottesville sau SUA în general”, a insistat Pence, potrivit EFE.

Citeşte şi: Imigranţii se refugiază în bisericile din SUA pentru a evita DEPORTAREA

Preşedintele Donald Trump a fost criticat de adversarii săi democraţi, dar şi de responsabili ai Partidului Republican pentru că nu a condamnat în mod explicit grupările de extremă dreaptă prezente la Charlottesville.

Preşedintele a condamnat ura şi intoleranţa, dar a făcut referire la o ‘violenţă care provine din diferite părţi’.

Un purtător de cuvânt al administraţiei americane a declarat că afirmaţiile făcute de preşedintele Trump au inclus ‘desigur’ naţionaliştii albi, KKK şi neonaziştii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de...

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă În ultimele 24 de ore, pe sensul...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate Serviciul Vamal al Republicii Moldova intenționează să atribuie un contract pentru servicii de elaborare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.