X

Casa Albă salută eliberarea a doi profesori, american şi australian, luaţi ostatici de talibanii afgani

Statele Unite au salutat marţi eliberarea a doi profesori universitari, american şi australian, luaţi ostatici din 2016 de talibani în Afganistan, sugerând că aceştia au suferit mult în timpul captivităţii, relatează AFP, scrie agerpres.

“Ne rugăm ca cei doi bărbaţi să se recupereze pe deplin după ce au suportat condiţii foarte dure de captivitate”, a declarat, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham.

Citește și : Ashraf Ghani revendică victoria asupra jihadiștilor în Afganistan

Cei doi bărbaţi, profesori la Universitatea americană din Kabul, ”primesc în prezent îngrijiri medicale”, a precizat ea.

Americanul Kevin King şi australianul Timothy Weeks au fost predaţi marţi armatei americane în schimbul eliberării a trei înalţi oficiali talibani deţinuţi de guvernul afgan.

“Mulţumim guvernului afgan pentru acţiunea sa, în spiritul parteneriatului nostru, care a permis eliberarea ostaticilor”, a continuat ea. ”Preşedintele (afgan), Ashraf Ghani, a luat numeroase măsuri curajoase în numele păcii”, a precizat sursa citată.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a indicat de asemenea într-un comunicat că această eliberarea este ”un semn de speranţă că războiul din Afganistan (…) se poate încheia în curând în urma unui acord politic”.

Citește și : Zelenski se declară ‘obosit’ de scandalul legat de Trump şi Burisma

Tags: AfganistanKevin KingStatele UniteStephanie GrishamtalibaniTimothy Weeks
Categorii: Știrile zilei