X

Casa Albă salută un ‘consens internaţional în creştere’ cu privire la Huawei

Casa Albă a salutat marţi apariţia unui ”consens internaţional” cu privire la Huawei după decizia Regatului Unit de a exclude din reţeaua sa 5G orice echipament produs de gigantul chinez, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Decizia Regatului Unit reflectă un consens internaţional crescând potrivit căruia Huawei şi alţi actori reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale deoarece rămân responsabili faţă de Partidul Comunist Chinez”, a declarat Robert O’Brien, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump.

Citește și : Violenţe în centrul Parisului, la o manifestaţie de Ziua Naţională a Franţei

“Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Marea Britanie, precum şi cu mulţi parteneri şi aliaţi pentru a încuraja inovaţia şi a promova diversitatea în lanţul de aprovizionare al reţelei 5G”, a adăugat el într-un mesaj postat pe Twitter.

Premierul britanic Boris Johnson a dispus marţi excluderea completă a companiei chineze Huawei din reţeaua 5G a Regatului Unit începând cu anul 2027, dând astfel satisfacţie Washingtonului şi nemulţumind Beijingul, transmite Reuters.

Tags: Boris JohnsonCasa AlbaHuaweimarea britanieRobert O’Brientwitter
Categorii: Știrile zilei