Casa Albă se delimitează de un articol în care un consilier economic îl critică pe Fauci

Publicat:

Un articol din presă scris de un consilier de top al preşedintelui american Donald Trump şi care l-a atacat dur pe epidemiologul şef al SUA Anthony Fauci nu a fost aprobat de administraţie, a afirmat miercuri o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, relatează dpa, scrie agerpres.

Într-un articol publicat în USA Today, economistul Peter Navarro a susţinut că Fauci “s-a înşelat în legătură cu tot despre ce am discutat împreună”.


Citește și : The Guardian va suprima 180 de posturi, din cauza ‘şocului economic’ provocat de pandemie

Ferm critic al Chinei, Navarro a încercat să atribuie vina pentru pandemie exclusiv Beijingului. El a pledat totodată pentru redeschiderea economică, în pofida cazurilor în creştere în SUA, notează dpa.

Fauci se bucură în general de încredere, un recent sondaj indicând că publicul american are încredere mai mult în el decât în Trump în ce priveşte coronavirusul. Medicul este atacat în mod susţinut de oficiali ai Casei Albe, mai ales în contextul avertismentelor pe care continuă să le lanseze că economia SUA se redeschide într-un ritm prea rapid şi că unele din statele în care se înregistrează cele mai mari creşteri ale contaminărilor nu dau curs recomandărilor sanitare.

“Articolul lui Peter Navarro nu a trecut prin procedura obişnuită de avizare a Casei Albe şi este exclusiv opinia lui Peter”, a spus purtătoarea de cuvânt Alyssa Farah, delimitând administraţia de cele scrise de economist.

Citește și : Incendiu de amploare într-un port din sudul Iranului

Donald Trump “preţuieşte expertiza profesioniştilor din domeniul medical care consiliază administraţia”, a asigurat Farah.

Mai devreme săptămâna aceasta, un alt consilier al lui Trump, Dan Scavino, a postat pe pagina sa de Facebook o caricatură în care Fauci este acuzat să încearcă să submineze creşterea economică, desenul fiind realizat de o persoană acuzată în trecut de antisemitism.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 7 iulie 2024

Horoscop 7 iulie 2024 Este o zi cu multe schimbări şi în care trebuie să ne întoarcem spre noi pentru a găsi răspunsurile şi...

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.