X

Casa Albă se va redeschide pentru vizitatori în luna aprilie

Casa Albă a anunţat marţi că se va redeschide pentru vizitatori în luna aprilie după ce a fost închisă pentru public timp de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Casa Alba va putea fi vizitată două zile pe săptămână începând cu 15 aprilie, a anunţat ea într-un comunicat, adăugând că purtarea măştii este opţională şi cei care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus nu ar trebui să participe la tururile ghidate.

Citește și : Negocierile dintre Rusia și Ucraina au reînceput

La rândul său, Congresul SUA ia în calcul o redeschidere treptată pentru public începând cu 28 martie şi se îndreaptă către o redeschidere completă până pe 5 septembrie, scrie Washington Post, citând o sursă sub rezerva anonimatului.

Deciziile au loc ca urmare a scăderii continue a cazurilor de COVID-19 din SUA, deşi o creştere a infectărilor în Europa şi China a ridicat unele semne de îngrijorare în legătură cu posibilitatea apariţiei unui nou val de coronavirus.

“Casa Albă va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia COVID-19 cu îndrumări bazate pe recomandările Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite şi a altor oficiali de sănătate publică şi experţi medicali şi va modifica disponibilitatea… după cum va fi necesar”, a afirmat ea în comunicat.

Citește și : Ruşii şi americanii îşi continuă colaborarea din spaţiu: ‘Lucrăm împreună!’

 

Tags: Casa AlbacoronaviruspozitivSUA
Categorii: Știrile zilei