Casa Albă: Trump a terminat tratamentul cu hidroxiclorochină în deplină siguranţă şi fără efecte secundare

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump nu a constatat niciun efect secundar în cursul tratamentului de două săptămâni cu hidroxiclorochină pe care a decis să îl ia cu caracter preventiv împotriva coronavirusului, a anunţat miercuri medicul Casei Albe, notează AFP, potrivit agerpres.

“Preşedintele a terminat acest tratament în deplină siguranţă şi fără efecte secundare”, a precizat doctorul Sean Conley într-un comunicat privind starea sănătăţii preşedintelui.


Citește și : Trump: Invitarea Rusiei la viitorul summit G7 este o chestiune ‘de bun simţ’

“Continuă să fie supus regulat la teste COVID-19 şi până în prezent rezultatele au fost negative”, a adăugat el.

Utilizată de multă vreme contra paludismului, hidroxiclorochina, a cărei eficienţă împotriva COVID-19 nu a fost demonstrată riguros niciodată, a stârnit controverse.

De mai multe luni, Donald Trump s-a arătat entuziast în privinţa efectelor posibile ale acesteia. “Cred că asta ar putea schimba situaţia”, a declarat el în martie. “Sau poate că nu”, a adăugat imediat.

Citește și : Peste 230.000 de cadre medicale, infectate cu COVID-19 la nivel mondial

În scurta sa trecere în revistă, Sean Conley a precizat că Donald Trump, 73 de ani, are o înălţime de 1,90 metri, cântăreşte 110 kilograme şi un ritm cardiac de 63 de bătăi pe minut.

“Datele ne arată că preşedintele este sănătos”, a subliniat medicul, precizând că Donald Trump este la zi cu toate vaccinurile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.