X

Casa Albă: Ucraina aspiră de mult timp să devină membru al NATO

Ucraina aspiră de mult timp să devină membru al NATO şi administraţia Biden discută aceasta cu Kievul, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, relatează Reuters, scrie agerpres.

”Suntem susţinătorii lor puternici, suntem alături de ei, dar aceasta este o decizie pe care o va lua NATO”, a spus Jen Psaki.

Citește și : Noua preşedintă a Tanzaniei SCHIMBĂ politica negaționistă față de COVID-19

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat marţi un apel către NATO să accelereze aderarea ţării sale la Alianţa Nord-Atlantică pentru a trimite ‘un adevărat semnal’ Rusiei, care a protestat imediat pe fondul tensiunilor crescânde în jurul conflictului din estul Ucrainei, notează AFP.

‘NATO este singura cale spre a pune capăt războiului din Donbas’ (teritoriu din estul ţării unde armata ucraineană luptă împotriva separatiştilor proruşi), a scris Zelenski într-un tweet adresat secretarului general al Alianţei, Jens Stoltenberg, după o convorbire telefonică avută cu acesta.

Câteva minute mai târziu, Kremlinul a declarat că o aderare a Ucrainei la NATO va agrava conflictul între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene.

Citește și : Susţinătorii lui Navalnîi au fost ARESTAȚI în fața penitenciarului unde acesta este deținut – VIDEO

Tags: Jen PsakikievNATOucraina
Categorii: Diaspora