X

Casa din Brentwood a lui Marilyn Monroe, salvată de la demolare. Imobilul a devenit monument istoric și cultural

Casa din Brentwood a lui Marilyn Monroe, salvată de la demolare. Imobilul a devenit monument istoric și cultural

Consiliul municipal din Los Angeles a votat în unanimitate miercuri pentru a păstra casa din Brentwood a lui Marilyn Monroe, unde vedeta a trăit și a murit, ca monument istoric-cultural, salvând-o de la demolare.

Votul pune capăt unei saga și unui efort de aproape un an pentru a salva casa de la distrugere, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Vara trecută, Departamentul de construcții și siguranță al orașului a emis un permis de demolare pentru casă, scrie edition.cnn.com.

Consiliul municipal a aprobat apoi în unanimitate moțiunea de urgență a consilierului Traci Park de a bloca demolarea și de a începe procesul de desemnare a casei drept clădire istorică, a relatat anterior CNN.

Votul de conservare din această săptămână a fost ultimul pas în procesul de desemnare, a declarat departamentul de planificare al orașului pentru CNN.

Proprietarii casei au dat în judecată orașul în luna mai, susținând că este vorba despre un “abuz de putere“. Un judecător a respins, la începutul acestei luni, o cerere de interdicție preliminară pentru a opri votul consiliului municipal de a conserva casa, dar cazul rămâne în curs de desfășurare și ar trebui să fie stabilit pentru proces mai târziu în această toamnă, potrivit lui Peter C. Sheridan de la Glaser Weil Fink Howard Jordan & Shapiro LLP, un avocat care reprezintă proprietarii.

În timpul unui discurs ținut în fața consiliului înainte de votul de miercuri, Park și-a îndemnat colegii să păstreze reperul LA. Ea s-a referit la casă, ca și la Monroe, ca fiind “iconică”.

“Probabil că nu există nicio femeie în istorie sau cultură care să capteze imaginația publicului așa cum a făcut-o Marilyn Monroe. Chiar și după atâția ani, povestea ei încă rezonează și îi inspiră pe mulți dintre noi astăzi”, a spus ea. “Pierderea acestei bucăți de istorie, singura casă pe care Marilyn Monroe a deținut-o vreodată, ar fi o lovitură devastatoare pentru conservarea istorică și pentru un oraș în care mai puțin de 3% din desemnările istorice sunt asociate cu patrimoniul femeilor.”

Park a declarat că nu a luat problema cu ușurință și că a comunicat cu locuitorii din apropiere în legătură cu preocupările acestora privind traficul și siguranța.

Ea a introdus o altă moțiune miercuri pentru a evalua restricțiile privind autobuzele turistice pe stradă și în zonele înconjurătoare, a spus ea.

Eu și echipa mea am lucrat îndeaproape cu proprietarii pentru a evalua posibilitatea de a muta casa într-un loc în care publicul ar putea, de fapt, să poată vizita și petrece timp“, a spus ea. “Îmi păstrez speranța și angajamentul de a lucra cu proprietarii pentru a vedea dacă acest lucru se poate face în viitor, dar astăzi, să păstrăm această piesă esențială a istoriei și culturii LA.”

Sheridan a spus într-o declarație că nici Park “nici personalul ei nu au lucrat îndeaproape cu proprietarii, pe parcursul acestui proces sau oricând altcândva, pentru a muta casa pentru a permite accesul publicului”.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

“De fapt, opusul este adevărat”, a continuat el, adăugând că “doamna Park a ignorat faptul că alegătorii săi – grupuri civice și de proprietari de case din comunitate – sunt categoric împotriva desemnării casei. Dna Park a ignorat, de asemenea, faptul că municipalitatea a acordat zeci de autorizații la peste 14 proprietari anteriori diferiți pentru a schimba casa prin numeroase remodelări, ceea ce a dus la faptul că nu a mai rămas nimic care să reflecte scurta perioadă petrecută acolo de dna Monroe în urmă cu 60 de ani”.

Prin procesul în curs, proprietarii speră ca instanța să declare ilegal întregul proces de salvare a casei de la demolare și să determine municipalitatea să își retragă desemnarea, a declarat Sheridan.

Los Angeles Conservancy, o organizație nonprofit dedicată conservării locurilor istorice din oraș, a numit votul de miercuri un “succes”.

“Această desemnare este dovada că susținerea comunității FUNCȚIONEAZĂ”, a declarat organizația într-o postare pe Instagram, mulțumindu-i lui Park pentru eforturile sale.

Bungalow-ul din Brentwood a fost construit în 1929 și este evaluat la aproximativ 8 milioane de dolari, potrivit înregistrărilor proprietății. Monroe a locuit acolo doar câteva luni înainte de a muri în 1962, la vârsta de 36 de ani, a declarat Park. Simbolul culturii pop a murit în casă după o supradoză de barbiturice.

Tags: los angelesMarilyn Monroe
Diverse