X

Casa de licitaţii Christie’s a avut o creştere cu 26% a vânzărilor în 2017

Casa de licitaţii Christie’s a beneficiat de o creştere cu 26% a vânzărilor sale, care au totalizat 5,1 miliarde de lire sterline (5,8 miliarde de euro) în 2017, graţie unor rezultate bune obţinute în toate regiunile în care operează, dar şi adjudecării pentru o sumă record a tabloului “Salvator Mundi” de Leonardo da Vinci, informează AFP.

Licitaţiile, în creştere cu 38%, au ajuns la 4,6 miliarde de lire sterline (5,2 miliarde de euro) şi reprezintă partea principală din aceste rezultate spectaculoase obţinute de casa Christie’s, al cărei sediu principal se află la Londra, potrivit unui comunicat publicat vineri. În schimb, vânzările directe (OTC) au scăzut cu 32% şi au ajuns la 472,4 milioane de lire sterline, în timp ce vânzările online rămân încă marginale, cu 165,6 milioane de lire sterline, conform agerpres.

Toate zonele geografice în care operează casa Christie’s au înregistrat creşteri: 68% pentru vânzările pe continentul american (2,5 miliarde de lire sterline), 16% pentru Europa şi Orientul Mijlociu (1,5 miliarde de lire sterline) şi 11% pentru Asia (582,9 milioane de lire sterline).

Citește și : Coreea de nord îndeamnă ONU să salute îmbunătăţirea relaţiilor dintre Corei

Vânzările de artă impresionistă şi modernă au înregistrat o creştere de 60% (1,2 miliarde de lire sterline), cele de artă contemporană şi postbelică au crescut cu 25% (1,2 miliarde de lire sterline) şi cele de artă asiatică au beneficiat de o creştere cu 50% (704,6 milioane de lire sterline).

Şapte dintre cele mai scumpe zece loturi ce au fost vândute pe plan mondial anul trecut au fost intermediate de casa Christie’s, proprietate a holdingului Artemis, deţinut de familia Pinault. Printre acestea s-a aflat şi celebrul tablou “Salvator Mundi” realizat de Leonardo da Vinci, care a fost adjudecat cu 342,2 milioane de lire sterline (390 de milioane de euro).

“În 2018, ne vom concentra pe expansiunea bazei noastre mondiale de clienţi şi pe îmbunătăţirea serviciilor aduse clientelei noastre, în special în segmentul online”, a declarat în acelaşi comunicat de presă Guillaume Cerutti, directorul general al casei Christie’s.

Tags: asiaCasa de licitaţiieuropalire sterlinelondramiliardeOrientul Mijlociu
Categorii: Diaspora