Casa regală britanică recunoaște că trebuie ‘să facă mai mult’ pentru divesristatea personalului său

Publicat:

Palatul Buckingham a recunoscut joi că trebuie să “facă mai mult” pentru a asigura diversitatea personalului care o deserveşte, publicând pentru prima dată statistici pe această temă devenită de actualitate în urma recentelor acuzaţii de rasism, informează AFP, potrivit agerpres.

Publicarea acestora date intervine pe fundalul controversei în centrul căreia se află familia regală după afirmaţiile devastatoare ale prinţului Harry şi soţiei sale, Meghan Markle, care au părăsit casa regala britanică şi s-au stabilit în California.


Citeşte şi: Ministrul brazilian al mediului a demisionat! Este bănuit de implicare în mafia lemnului din Amazonia!

Palatul Buckingham a dezvăluit în bilanţul său financiar anual pentru 2020-2021 că proporţia angajaţilor săi provenind din minorităţile etnice a fost de doar 8,5% şi cu un obiectiv de 10% pentru 2022.

În Marea Britanie, circa 13% din populaţie provine dintr-o minoritate etnică, conform datelor ultimului recensământ, din 2011.

“Nu suntem acolo unde ne-am dori să fim, în pofida eforturilor noastre”, a declarat o sursă din cadrul palatului Buckingham. “Recunoaştem că trebuie să facem mai mult”, a precizat aceasta.

Potrivit sursei citate, publicarea acestor cifre, anterior rezervate uzului intern, reprezintă o “etapă importantă”.

Într-un interviu acordat în martie vedetei americane Oprah Winfrey şi vizionat de circa 50 de milioane de persoane din întreaga lume, Harry, unul dintre nepoţii reginei Elisabeta a II-a şi soţia sa de rasă mixtă, Meghan, au povestit că un membru al familiei regale, al cărui nume nu l-au dezvăluit, s-a declarat îngrijorat de culoarea pe care ar putea-o avea pielea fiului lor, Archie, înainte ca acesta să se nască.

Citeşte şi: Şapte mitropoliţi greci au fost ATACAŢI cu vitriol

Elisabeta a II-a a reacţionat, susţinând că ia “foarte în serios” acuzaţiile de rasism aduse de Meghan şi Harry, dar s-a angajat să le trateze “în privat”, subliniind că “amintirile pot varia”, ceea ce părea să arate că nu a luat aceste declaraţii ca atare.

Fratele lui Harry, William, a apărat la rândul său familia regală, răspunzând unui reporter la câteva zile după difuzarea interviului: “Nu suntem deloc o familie rasistă”, a precizat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.