X

Cascadorii râsului, varianta germană! Un fals spion islamist a fost condamnat la ÎNCHISOARE

Justiţia germană a condamnat marţi la un an de închisoare cu suspendare un fost agent al serviciilor de informaţii interne care, sub o falsă identitate islamistă, a încercat să divulge informaţii confidenţiale, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Nimeni nu regretă aceasta mai mult ca mine”, a declarat Roque M. în timpul procesului său la Tribunalul din Duesseldorf (vest).

AFP

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, fost de asemenea actor porno gay, a fost judecat pentru ”tentativă de divulgare de informaţii secrete”, deoarece tribunalul a abandonat în această vară acuzaţiile de ”pregătire a unui atentat” din lipsă de dovezi suficiente.

Citeşte şi: Cutremur PUTERNIC în Mexic. Mai multe clădiri din capitală S-AU PRĂBUŞIT! FOTO-VIDEO

Cazul său a făcut mare vâlvă în Germania în timpul arestării sale în noiembrie 2016, scoţând în evidenţă deficienţele de securitate în recrutarea de agenţi ai serviciilor de informaţii interne.

Roque M. a răspuns de fapt cu succes la diferitele teste de intrare în servicii.

Fost angajat de bancă timp de 35 de ani şi tată a patru copii, Roque M. a lucrat în perioada aprilie-noiembrie 2016 pentru Biroul de Protecţie a Constituţiei. Mai exact, el era însărcinat cu supravegherea potenţialelor ameninţări islamiste pe teritoriul german.

Citeşte şi: Zapad 2017. PRIMELE imagini VIDEO din cabina elicopterului care a ATACAT din greşeală spectatorii

Dar Roque M., tată al unui copil cu handicap grav, trebuia să stea în weekend acasă pentru a se ocupa de el şi ”se plictisea”. Adept al jocurilor cu roluri, el şi-a inventat atunci o personalitate virtuală, iar pe forumuri de discuţii se dădea drept islamist, ”pentru a evada din realitate”, a povestit el în timpul procesului.

Potrivit spuselor sale, el ar fi convenit chiar o dată să se întâlnească cu un presupus islamist, dar nu s-ar fi prezentat la locul de întâlnire.

Stângăcia sa l-a împiedicat să-şi continue ”jocul”: Roque M. a fost arestat la jumătatea lunii noiembrie 2016 după ce a discutat pe internet cu un presupus islamist, care s-a adeverit a fi un coleg de serviciu.

Tags: Biroul de Protecţie a ConstituţieiDuesseldorfgermaniaislamistRoque M.spion
Categorii: Diaspora