Câștig de cauză pentru România la TAS. Ana Bărbosu obține medalia de bronz la gimnastică. Sabrina Voinea, pe locul 4

Federația Română de Gimnastică a anunțat, sâmbătă seara, decizia TAS privind rezultatul final de la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice. Arbitrii au decis ca Ana Maria Bărbosu să obțină medalia de bronz, iar Sabrina Voinea să încheie competiția pe locul 4, transmite Digi24.RO.

Audierile de la Paris au început de la primele ore ale dimineții, iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să judece la comun cazurile celor două sportive, iar decizia a fost anunțată tot la comun.


Citește și: Un individ care lucra hamal la o firmă de mobilă va sta 12 ani după gratii după ce și-a bătut colegul până la moarte

În timpul audierilor au fost găsite scăpări în sistemul de arbitraj. Federația Română de Gimnastică a solicitat celor de la TAS să acorde medalii de bronz și pentru gimnastele române, a anunțat la Digi24 Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român.

„Federația Română de Gimnastică le solicită, inclusiv trei medalii de bronz, adică toate cele trei sportive care sunt în această cauză să primească fiecare câte o medalie de bronz. Cel mai sigur si mai simplu este sa vedem azi verdictul tribunalului Arbitrajului Sportiv”, susține Mihai Covaliu, președinte CSOR.

Cele două gimnaste române au avut șanse foarte mari să obțină medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Ana Bărbosu e sportiva care s-a clasat inițial pe locul trei în finala la sol, dar a fost coborâtă pe patru în urma unei contestații făcute de americanca Jordan Chiles. De asemenea, Sabrina Voinea a fost depunctată pentru o presupusă încălcare a liniei care demarchează covorul de concurs, încheind pe locul cinci. Aceasta a depus o contestație, care a fost respinsă de arbitri.