X

Cât a plătit municipalitatea pentru Carla’s Dreams, Ștefan Bănică, Holograf și Andra. Sumele sunt impunătoare

Carla’s Dreams, Ștefan Bănică, Holograf și Andra – sunt doar câteva nume ale artiștilor plătiți de municipalitate pentru a cânta la Chișinău. TV8 a analizat contractele de achiziție încheiate de Direcția Cultură a Consiliului Municipal Chișinău și a aflat că 30 de minute de Carla’s Dreams pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, în noaptea de Revelion, au costat 586.050 de lei, informează tv8.md.

Conform datelor prezentate pe tender.gov.md, trupa a luat totuși mai puțini bani decât atunci când a cântat în 2022, la Chișinău, cu ocazia hramului orașului – 597.960 de lei.

În noaptea dintre ani au mai urcat pe scenă: Frații Advahov și Zinaida Julea, Ansamblul de muzică şi dansuri populare „Fluieraș”, condusă de Edgar și Marcel Ștefăneț, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Ansamblul folcloric „Romaniţa”, Ansamblul etnofolcloric „Ialoveneanca”, Nelly Ciobanu, Brio Sonores, Cornelia Ștefăneț, Constantin Moscovici, Veta Ghimpu-Munteanu, Lenuța Gheorghiță, Cătălin Josan, Doina Sulac, Satoshi, Dara, dar şi cete de colindători şi dansatori.

Municipalitatea a dat sute de mii de lei și pentru un recital al lui Ștefan Bănică Jr. din România. 442.200 de lei a costat prezența artistului la festivitatea de inaugurare a pomului de Crăciun, organizată pe 23 decembrie 2023.

Citește și REACȚIE. Andrei Spînu a reacționat rapid la mesajul lui Ion Ceban

Cetățenii au admirat atunci și: Corala „Vocile Primăverii”, Ansamblul de Violonişti „Divertisment”, pianiştii Iurie Mahovici şi Anatol Lapicus, Ethno Republic cu Marcel Ştefăneţ, Nelly Ciobanu, Cornelia Ştefăneţ, Natalia Gordienko, Geta Burlacu, Dara, Brio Sonores, Aurel Chirtoacă, Adrian Ursu, Ion şi Ruxanda Raţă, Cristina şi Sofia Scarlat, Viorica Lupu şi Ansamblul folcloric „Opincuţa”.

Pe 14 octombrie 2023, pe scena din PMAN, a urcat Holograf din România. O oră de muzică a trupei a costat municipalitatea 438.100 de lei.

De hramul orașului, oamenii au mai dansat și au cântat împreună cu: Formația „Zdob și Zdub”, Orchestra municipală de muzică populară sub conducerea Fraților Advahov, Zinaida Julea, Maria Iliuț și „Crenguța de Iederă”, Adriana Ochișanu, Gabriel Nebunu, Geta Burlacu, Ansamblul folcloric „Ștefan Vodă”, băieții de la „Brio Sonores”.

Iar pentru un recital al Andrei la Festivalul „Te salut, Chișinău”, dedicat aniversării Capitalei la cei 587 de ani de la prima atestare, autoritățile municipale au plătit 455.899 de lei.

Tags: Carla’s DreamsHolograf și AndraȘtefan Bănică
Social