X

Cât constituie salariu mediu lunar al moldovenilor și unde se câștigă cel mai bine

Cât constituie salariu mediu lunar al moldovenilor și unde se câștigă cel mai bine

Câștigul salarial mediu lunar brut, la unitățile din sectorul real cu 4 și mai mulți salariați și toate instituțiile bugetare, a constituit 13 401 lei, fiind în creștere 8,4% față de ultimul trimestru al anului trecut. Cel puțin așa arată datele prezentate de Biroul național de Statistică (BNS).

Citește și: Se cere anchetă privind organizarea concursului de selectare a procurorului general

Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu lunar, în ultima perioadă a lui 2023, s-au înregistrat în informații și comunicații, unde s-a ridicat un salariu mediu de  31 367 de lei.

Angajații din sfera activităților financiare și  asigurări au ridicat un salariu mediu de  25 751 de lei. Lucrătorii din domeniu producției și furnizării  energiei electrice și termice, gaze, apă caldă și aer condiționat au câștigat în medie 19 595 de lei.

Totodată, cele mai mici salarii s-au achitat în sfera activităților de cazare și alimentație publică – 8 163 de lei, agricultură, silvicultură și pescuit – 8 843 de lei,  activități de servicii administrative și activități de servicii suport – 9 696 de lei.

În sectorul bugetar, în trimestrul IV 2023, câștigul salarial mediu lunar a constituit 11 618 de lei,  iar în sectorul real – 14 024 de lei.

Tags: biroul naţional de statisticăBNSsalarii marisalarii micisalariu in 2023salariul moldovenilor
Social