Cât costă ghiozdanul complet echipat pentru noul an școlar

Publicat:

Cât costă ghiozdanul complet echipat pentru noul an școlar

În ajunul noului an de învățământ cresc prețurile la rechizitele școlare. Bunăoară, la Piața Centrală, un ghiozdan care luna trecută costa 350 de lei, acum e cu cel puțin 50 de lei mai scump, spun vânzătorii. Părinții susțin că prețurile îi bat la buzunar.

6000 de lei – cam atât spun unii părinții că trebuie să scoată din buzunar pentru a-și pregăti copiii de școală. Ei cred că prețurile sunt exagerate, comparativ cu anul trecut, deși oferta nu diferă prea mult, potrivit radiomoldova.md.


Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Prețurile sunt foarte mari. Caut un ghiozdan confortabil și ușor pentru copilul meu. El are multe cărți și, din această cauză, îl doare spatele. Am cheltuit deja 3000 de lei și încă mai am de cumpărat. Cred că pregătirea pentru școală mă va costa vreo 6000 de lei“.

Noi vedem că prețurile pentru rechizitele școlare s-au majorat“.

Prețurile sunt la fel ca și anul trecut, noi nu simțim majorările. Copilul alege ce îi place, iar noi cumpărăm“.

Alegem ghiozdanul în funcție de calitate și volum“.

Prețurile sunt ridicate, am cheltuit 4000 de lei“.

Și vânzătorii cu care am discutat spun că prețurile s-au majorat, mai ales la ghiozdane, motiv care descurajează cumpărătorii.

Noi nu demult am deschis acest magazin în piață. Cele mai scumpe genți ajung până la 650 de lei“.

Copii își aleg ghiozdanele, iar părinții le achită. Gențile s-au scumpit cu 20%, drumul e scump, marfa e scumpă. Spre exemplu, în luna iulie un ghiozdan era 350 de lei, iar acum e 400“.

În ultima săptămână au apărut vânzători care vând gențile cu prețuri mari. Oamenii vor să cumpere genți mai ieftine, dar de calitate pentru copii lor“.

Ghiozdanele sunt aduse din Ucraina, Turcia și China“.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Pe de altă parte, specialiștii atrag atenția că gențile trebuie alese nu doar după preț. Ghiozdanele nu ar trebui să depășească 10 la sută din greutatea corporală a copilului și nu trebuie purtate pe un singur umăr pentru a evita scolioza, a explicat medicul ortoped Andrei Usatîi.

Un copil de 40 de kg trebuie să poarte în spinare un ghiozdan de maxim 4 kg. Dacă copilul își pune în geantă 6 cărți și câteva caiete, greutatea permisivă este depășită. Unii băieți mai duc și gențile fetelor, ei riscă să îi doară coloana vertebrală“.

Precizăm că, în capitală, tradițional între 10 august și 10 septembrie sunt organizate târguri școlare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Topul companiilor aeriene cu cele mai multe întârzieri de pe Aeroportul Chișinău, în perioada ianuarie-iulie 2024

Topul companiilor aeriene cu cele mai multe întârzieri de pe Aeroportul Chișinău, în perioada ianuarie-iulie 2024 În perioada ianuarie – iulie 2024, Aeroportul Internațional Chișinău...

Spectacolul mediocru al duo-ului Elon-Donald înfurie sindicatele și îi dezamăgește pe republicani

Spectacolul mediocru al duo-ului Elon-Donald înfurie sindicatele și îi dezamăgește pe republicani „Lașii naibii”, reacția lui Steven Cheung, purtător de cuvânt al candidatului republican la...

Cinci civili au fost ucişi în urma unor atacuri ruse în trei regiuni din sudul şi estul Ucrainei

Cinci civili au fost ucişi în urma unor atacuri ruse în trei regiuni din sudul şi estul Ucrainei Lovituri ruse au provocat moartea a cinci...

Peste 3 600 de alegători din străinătate s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendum

Peste 3 600 de alegători din străinătate s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendum Comisia Electorală Centrală reamintește alegătorilor, care în ziua referendumului republican...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.