Cât de importantă este găzduirea web pentru magazinul tău online?

Publicat:

Hostingul face parte dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de performanța unui magazin online. Fără o soluție de găzduire web potrivită, poți întâmpina multe probleme în desfășurarea activității în comerțul online.

Clienții sunt foarte pretențioși și taxează aproape întotdeauna micile scăpări pe care le poate avea un magazin online la început de drum.


De ce spunem asta? În primul rând resursele incluse în pachetul de hosting ales au impact direct asupra bunei funcționări a site-ului. Nu ai vrea ca în cele mai aglomerate și, de altfel, profitabile perioade site-ul să întâmpine dificultăți sau chiar să nu facă față unui trafic intens și efective să nu mai funcționeze. Impactul asupra optimizării pentru motoarele de căutare trebuie de asemenea luat în calcul.

Chiar și atunci când pachetul recomandat pare că se potrivește mănușă pentru nevoile magazinului tău online, apar situații neprevăzute când vei avea nevoie de intervenția echipei celor de la hosting. De aceea, înainte de alege furnizorul pentru astfel de servicii, documentează-te cu privire la următoarele aspecte.

Ce vechime au pe piață. Ce reputație au de când activează?

Faptul că au vechime pe piață poate însemna de asemenea și o experiență net superioară unor începători. Cu siguranță au întâlnit situații specifice și dacă au rezistat un termen îndelungat pe piață poate fi o dovadă a credibilității lor. În plus, la o firmă cu vechime poți găsi la o simplă căutare pe internet după numele acesteia foarte multe detalii privind reputația acesteia. Verifică recenziile de pe Google, sau de pe pagina lor de Facebook și chiar cere feedback pe grupuri de social media despre calitatea serviciilor pe care le oferă.

Oferă doar servicii de hosting sau externalizează acest serviciu și fac o mulțime de alte lucruri de la creare site-uri până la marketing online?

Sunt multe firme care oferă o mulțime de alte servicii și au în grila lor și servicii de hosting. De cele mai multe ori, aceștia externalizează tot către firmele mari de găzduire web și ajungi de cele mai multe ori să ai o comunicare greoaie sau să plătești mai mult decât dacă ai lua pachetul direct de la furnizorul principal.

Ce oferte de preț exisită în momentul acesta pe piață?

Prețul este o variabilă importantă de care cu siguranță trebuie să țină cont orice antreprenor, mai ales atunci când vorbim de o afacere la început de drum. Totuși, de cele mai multe ori cel mai ieftin nu e și cel mai bun. Prețurile pentru găzduire web în România pornesc de la 2 Euro/ lună, dar asta nu înseamnă că cel mai ieftin pachet poate fi o soluție viabilă pentru afacerea ta.

Firma care dezvoltă site-ul ce recomandări are în legătură cu providerul de găzduire?

Firma care îți va dezvolta magazinul online are cu siguranță recomandări de firme specializate cu care lucrează în prezent și au o colaborare bună. Nu trebuie neapărat să te bazezi sută la sută pe aceste recomandări dar ia în calcul că firma de web development trebuie să lucreze în sinergie cu cei de la hosting, mai ales dacă îți asigură și mentenanța pe termen lung a site-ului.

Oferă consultanță și suport? Cât de prompți sunt?

În general, în zona de servicii, suportul oferit clienților este un aspect important. Pentru situațiile în care vor apărea defecțiuni sau erori, vei avea nevoie de asistență tehnică. Verifică atent dacă furnizorul de servicii de găzduire oferă asistența inclusă în pachet și în ce condiții poți beneficia de acest serviciu. Dacă vrei să verifici promptitudinea lor în cazuri excepționale, verifică recenziile de care vorbeam mai sus, de cele mai multe ori clienții menționează aceste aspect.

Ce resurse recomandă echipa de web development pentru nevoile magazinului online?

Înainte de a alege firma de hosting, trebuie să îți cunoști opțiunile și să vezi ce ți se potrivește. Aici te pot ajuta cei care îți vor dezvolta magazinul online. Ei îți pot recomanda ce tip de web-host să alegi Fie că e vorba de găzduire partajată, dedicată sau VPS.

În concluzie, nu este ușor să faci alegeri în ceea ce privește partenerii cu care vei colabora pe partea de hosting, dar dacă vei ține cont de aspectele de mai sus, cu siguranță vei fi mai aproape de alegerea corectă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de...

Andrei Spînu: Noi avem semnat deja un acord cu România și UE pentru trei poduri peste Prut

Andrei Spînu: Noi avem semnat deja un acord cu România și UE pentru trei poduri peste Prut Nu există restanțe la aplicarea acordurilor privind construcția...

Autoritățile propun implementarea unui sistem de depozitare cu returnare a recipientelor din sticlă, plastic și aluminiu

Autoritățile propun implementarea unui sistem de depozitare cu returnare a recipientelor din sticlă, plastic și aluminiu Moldova este din ce în ce mai afectată de...

Alcool și țigări ascunse în podeaua unui autocar

Alcool și țigări ascunse în podeaua unui autocar Un moldovean de 44 de ani este documentat de vameșii români după ce a încercat să treacă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.