Cât timp Merkel este cancelarul Germaniei, alianţa dintre CDU şi SPD rămâne în picioare

Publicat:

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania a anunţat că va continua să facă parte din coaliţia de guvernare condusă de cancelarul creştin-democrat Angela Merkel atât timp cât aceasta va rămâne în funcţie, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Angela Merkel este cancelarul în funcţie. Am intrat în această coaliţie cu ea. De asemenea, vom părăsi această coaliţie odată cu ea – în mod normal, la următoarele alegeri”, a declarat secretarul general al SPD, Lars Klingbeil, citat miercuri de grupul media RND.


Citeşte şi: Guvernul de la Madrid face un pas important pentru legalizarea eutanasiei

“Vrem să ne continuăm munca împreună în guvernul cu CDU. Acest guvern a fost ales să conducă până în toamna lui 2021”, a mai spus el.

Schimbarea de conducere care va avea loc la CDU după ce lidera formaţiunii, Annegret Kramp-Karrenbauer, şi-a anunţat intenţia de a demisiona nu va fi o problemă pentru cooperarea în coaliţie, a precizat Klingbeil.

Decizia şoc a succesoarei alese a Angelei Merkel deschide calea pentru o serie de candidaţi doritori să preia funcţia şi să conducă partidul spre viitoarele alegeri.

Merkel a demisionat deja de la conducerea CDU, dar va rămâne cancelar până la scrutinul din 2021.

Citeşte şi: Bernie Sanders câştigă ‘la mustaţă’ alegerile din New Hampshire. Rezultat umilitor pentru Biden!

“Dacă CDU este demn de încredere va fi evident din atitudinea sa faţă de dreapta. CDU trebuie să se distanţeze ferm de clubul intern de fani ai AfD (formaţiunea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania – n.r.), Werteunion”, a spus el, făcând referire la o aripă conservatoare a CDU.

El şi-a exprimat încrederea că CDU îşi cunoaşte responsabilităţile şi că, dată fiind apropierea preşedinţiei Consiliului UE, “nu ne vom lăsa duşi de val”. Germania va prelua preşedinţia rotativă a Consiliului UE în a doua jumătate a anului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.