X

Catalanii din ERC vor susține coaliția de guvernare a Spaniei

Formațiunea politică Stânga Republicană a Cataloniei (ERC) a declarat că va susține noua coaliție guvernamentală a Spaniei și că îl va ajuta pe premierul Pedro Sanchez în cazul în care negocierile privind problema catalană vor fi inițiate, relatează EUObserver.com, potrivit mediafax.

Prim-ministrul spaniol în exercițiu, Pedro Sanchez, a anunțat marți încheierea unui acord preliminar pentru formarea unei coaliții de guvernare între Partidul Socialist al Muncitorilor Spanioli, câștigător în urma scrutinului de duminică, și Partidul Uniți Putem.

În urma scrutinului parlamentar de duminică, socialiștii au obținut un număr de 120 de locuri din Parlamentul de la Madrid, în timp ce Uniți Putem a obținut 35 de locuri, plasându-se pe locul al patrulea. În pofida eforturilor de obținere a stabilității, coaliția celor două partide nu dețin majoritatea parlamentară, cumulând un număr de 155 de locuri, cu 21 mai puține decât minimul pentru obținerea acesteia, Legislativul spaniol cuprinzând un număr de 350 de membri.

Citește și: Jeanine Anez se proclamă președinte în Bolivia

Citește și: ‘Acqua alta’ ISTORICĂ în Veneția

Tags: cataloniamadridPartidul Socialist al Muncitorilor SpanioliPartidul Uniți PutemPedro SanchezspaniaStânga Republicană a Cataloniei (ERC)
Categorii: Diaspora