X

Catastrofa din Indonezia: Bilanţul cutremurului urmat de tsunami a ajuns la 2.256 de decese

Autorităţile indoneziene au revizuit vineri în scădere bilanţul deceselor în urma puternicelor seisme şi a unui val tsunami devastator care le-a urmat, fenomene produse în luna septembrie în insula indoneziană Sulawesi. Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa a fost stabilit la 2.081 de la 2.256, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

Seria de cutremure şi valul tsunami care a urmat au devastat provincia şi au provocat pagube materiale evaluate la 15,29 trilioane de rupii (aproximativ 1,011 miliarde de dolari), a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor. Duminică, Agenţia anunţase că valoarea pagubelor se ridica la 13,82 trilioane de rupii (circa 913,36 milioane de dolari).

Citește și : Salvini: Citim ‘scrisorelele’ de la Bruxelles, dar guvernul de la Roma nu va schimba nici măcar ‘o virgulă’ din proiectul de buget

Nugroho nu a precizat dacă este estimată o creştere a sumei totale a lucrărilor de reconstrucţie. Anterior, Agenţia a anunţat că vor fi necesare circa 10 trilioane de rupii (657 milioane de dolari) pentru reconstrucţia zonelor afectate.

Provincia va trece printr-un proces de reconstrucţie şi reabilitare cu durata de doi ani, care va începe luna viitoare, conform vicepreşedintelui indonezian, Jusuf Kalla.

Între timp, autorităţile au revizuit în scădere numărul persoanelor sinistrate, de la 223.751 la 214,925.

Persoanele sinistrate sunt găzduite în 122 de centre, a precizat purtătorul de cuvânt.

În urma dezastrelor naturale care au avut loc la 28 septembrie, au fost distruse 68.451 de locuinţe, 327 de clădiri religioase şi şapte poduri, iar căile rutiere s-au surpat în 168 de zone, potrivit datelor comunicate de Agenţie.

Citește și : Coletul suspect care a determinat evacuarea Ministerului grec de Externe conţinea un tensiometru

Tags: bilantcutremurSulawesitsunami
Categorii: Știrile zilei