Cate Blanchett, Elton John şi Shah Rukh Khan au fost premiaţi la Forumul Economic Mondial de la Davos

Publicat:

Actriţa Cate Blanchett, muzicianul Elton John şi starul de la Bollywood, Shah Rukh Khan, au fost premiaţi, luni, la Forumul Economic Mondial de la Davos pentru activitatea lor în ceea ce priveşte conştientizarea în rândul populaţiei a problemelor care se referă la drepturile omului, potrivit Reuters.

Cate Blanchett, de origine australiană, a primit Crystal Award pentru activitatea ei cu persoane care au fost nevoite să îşi părăsească casele, conform news.ro.


Cânăreţul şi compozitorul britanic Elton John a fost recompensat pentru activitatea desfăşurată prin Fundaţia sa AIDS, iar actorul indian Shah Rukh Khan – pentru promovarea drepturilor copiilor şi femeilor în India.

Citește și : Turcia : 42 de persoane au fost arestate pentru „răspândirea unei propagande teroriste” în reţelele de socializare

Crystal Award este acordat de WEF (Forumul Economic Mondial) artiştilor care contribuie la o schimbare pozitivă în societate.

Premiile au fost prezentate în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Davos, o localitate din Alpii elveţieni, unde s-au reunit liderii lumii politice şi economice.

Blanchett, care a câştigat două premii Oscar, a fost numită ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru refugiaţi (UNHCR) în mai 2016. Actriţa a călătorit în Liban şi Iordania pentru a se întâlni cu refugiaţi din cauza conflictului sirian. Ea a avertizat în privinţa consecinţelor, dacă aceşti oameni nu vor primi ajutor.

“Generaţii pierdute şi needucate, copii lipsiţi de drepturi nu reprezintă doar o mare parte din potenţialul pierdut, ci şi o ameninţare pentru securitatea şi prosperitatea mondială”, a declarat ea.

Mai mult de un milion de persoane şi-au părăsit locuinţele din Africa şi Orientul Mijlociu şi au ajuns în Europa în ultimii ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.