Câte miliarde cheltuie Rusia pentru a distruge Ucraina

Publicat:

Câte miliarde cheltuie Rusia pentru a distruge Ucraina

În dimineața zilei de 26 august, armata rusă a lansat un atac masiv asupra Ucrainei folosind rachete de diferite tipuri: balistice aeriene „Daggers”, navale „Kalibr” și drone de atac.

Citește și: Opt persoane au fost rănite în urma accidentului de pe șantierul de la Botanica


Trupele ruse au folosit mai mult de o sută de rachete cu rază lungă de acțiune și drone Shahed în atacul de dimineață asupra Ucrainei. Potrivit unor estimări aproximative, Rusia a cheltuit probabil aproximativ 5 miliarde de dolari pe rachete și până la 5 milioane de dolari pe drone pentru atacul din dimineața zilei de 26 august, scrie adevărul.ro.

Câte miliarde cheltuie Rusia pentru a distruge Ucraina

Estimările preliminare ale prețurilor rachetelor rusești exclud adesea opțiunea de a produce anumite componente în Rusia, în loc să le cumpere. Circuitele electronice occidentale au fost mult timp o parte integrantă a rachetelor. Un document al grupului de sancțiuni Yermak-McFaul din iunie 2023 menționa că microelectronica era produsă în Statele Unite, Elveția, Germania și Japonia. Ponderea Statelor Unite a fost de peste 80% din total.

Rachetele balistice pentru sistemul Iskander au 32 de tipuri de componente electronice străine, în timp ce Kinjal au aproape 50. Nu se știe în ce condiții Rusia primește componente de înaltă calitate pentru rachete. După cum a aflat The Insider, în El Salvador se află o fabrică a companiei japonezo-americane Kyocera AVX, care produce condensatori cu tantal cu rezistență la temperaturi ridicate. În 2021, un sfert din toate livrările de condensatoare ajungeau în Rusia direct din El Salvador, dar acum acestea ar putea fi transportate prin China.

Într-un raport datat 27 iulie 2024, Institutul American pentru Studiul Războiului a scris despre schimbul de arme reușit între Rusia, Iran și Coreea de Nord. Phenianul a predat Moscovei aproximativ 4,8 milioane de obuze, iar Teheranul a livrat un număr de drone kamikaze Shahed. UAV-urile iraniene sunt, de asemenea, asamblate la o fabrică din zona economică specială Alabuga din Tatarstan, Rusia, aici urmând să se producă 6 000 de unități până în 2025.

China neagă că ar fi trimis ajutor militar Rusiei, dar raportul anual al Pentagonului spunea că întreprinderile de stat chineze au vândut armatei ruse produse cu dublă utilizare. Lista include arme de calibru mic, drone, echipamente de navigație și echipamente de protecție. În schimb, Rusia poate crește exporturile de petrol către China la prețuri mici.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-au rupt norii deasupra Clujului. Străzi și subsoluri inundate

S-au rupt norii deasupra Clujului. Străzi și subsoluri inundate O furtună puternică a făcut prăpăd, în această seară, la Cluj-Napoca. Zeci de străzi şi subsoluri...

Serviciile speciale intervin pe mai multe străzi din capitală

Serviciile speciale intervin pe mai multe străzi din capitală La această oră, serviciile municipale intervin în toate sectoarele capitalei pentru evacuarea crengilor și arborilor doborâți. Citește...

Proteina care repară ADN-ul și ar putea sta la baza unui vaccin împotriva cancerului

Proteina care repară ADN-ul și ar putea sta la baza unui vaccin împotriva cancerului Oamenii de știință au descoperit proteina care repară ADN-ul. Mai mult,...

La un pas de tragedie. Un copac s-a prăbușit într-o curte

La un pas de tragedie. Un copac s-a prăbușit într-o curte Un copac s-a prăbușit într-o curte din Chișinău, în această seară. Citește și: Sărbătoare cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.