X

Câte persoane au solicitat ajutorul medical, săptămâna trecută

Câte persoane au solicitat ajutorul medical, săptămâna trecută

Săptămâna trecută, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la peste 15346 de persoane, inclusiv 2315 copii, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, la ambulanță au apelat cel mai des persoanele cu urgențe cardiovasculare – 2749 de solicitări, urmate de urgențele respiratorii – 2410 solicitări și urgențele neurologice – 2097 de solicitări, potrivit moldpres.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Pe parcursul săptămânii, la 1604 cetățeni, inclusiv 368 copii cu diverse traumatisme li s-a acordat primul ajutor medical la etapa de prespital.

În perioada menționată, au parvenit 113 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, printre care 70 de cazuri – mușcături de animale/înțepături de insecte, 40 combustii și o insolație.

Totodată, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 56 de persoane cu urgențe toxice, inclusiv la 22 de persoane care s-au intoxicat cu medicamente, 12 cu alcool, cinci cu droguri și trei cu monoxid sau dioxid de carbon.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Tags: ambulantamedical
Sănătate