Catherine Colonna încearcă să detensioneze relaţiile între Roma şi Paris

Publicat:

Şefa diplomaţiei franceze Catherine Colonna a anunţat marţi că se va deplasa joi la Roma pentru o întrevedere cu omologul său italian, la trei săptămâni după tensiuni provocate de o serie de afirmaţii ale ministrului francez de interne, critice la adresa şefei guvernului italian, informează AFP, potrivit agerpres.

Pe 4 mai, Gerald Darmanin a declarat că Giorgia Meloni este “incapabilă să rezolve problemele de ţin de migraţie pentru care ea a fost aleasă”. Aceste afirmaţii au suscitat furie în Italia şi şeful diplomaţiei italiene Antonio Tajani şi-a anulat la acea dată întrevederea cu Catherine Colonna prevăzută să aibă loc în aceiaşi zi la Paris.


Citeşte şi: Un magnat român având legături cu plăți către familia Biden este totodată și proprietarul terenului pe care se află ambasada SUA la București – Black News

“Mă voi deplasa în Italia după-amiaza, joi, la invitaţia omologului meu italian” Antonio Tajani, a declarat Catherine Colonna pentru canalul de televiziune France 2.

Ea a apreciat că, “în mod cert”, Franţa nu este într-o situaţie de criză în relaţia cu vecinul său italian.

“Este adevărat că a existat un moment de ezitare şi de uimire în faţa afirmaţiilor care au fost făcute”, a admis ea. “De atunci, noi am clarificat lucrurile”, a adăugat ea.

Catherine Colonna a subliniat că Italia şi Franţa au interese comune “pentru a preveni plecările şi a cere ţărilor care nu îşi supraveghează suficient coastele maritime să facă mai mult”.

Ea a dezvăluit, de asemenea, că sunt “motive să se spere la o mai bună cooperare între ţări europene pentru a lupta împotriva traficului şi a preveni plecările” de migranţi.

“Italia se confruntă într-adevăr cu o puternică presiune a migraţiei care trece în principal prin Marea Mediterană, prin urmare noi dorim să avem o mai bună cooperare cu Italia”, a continuat ea, adăugând că aceasta s-ar putea face “în comun cu Uniunea Europeană”.

Citeşte şi: Livrarea avioanelor de vânătoare F-16 către Ucraina: în ciuda acordului cu SUA, mai este un drum lung de parcurs – Black News

Întrebată despre posibila vizită a Giorgiei Meloni care era preconizată pentru iunie la Paris, Colonna a spus: “Cred că se încearcă fixarea unei date, însă mai e de văzut”.

Nu în ultimul rând, ea a amintit că şefa guvernului italian a fost “aleasă de poporul italian”. Din acest motiv, ea apreciază că nu este oportun să vină cu comentarii “asupra unui lider sau altuia al unei ţări democratice vecine şi prietene”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.