X

Căutat de FBI, a vrut pașaport moldovenesc – VIDEO

Căutat de FBI, a vrut pașaport moldovenesc

Shawn Andre Scott, deținătorul mai multor cazinouri la Las Vegas, nu a fost singurul american care a aplicat pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova prin Programul „Cetățenie prin investiții”.

Jurnaliștii de la Cutia Neagră PLUS au aflat că Kevin Robl William a luat aceeași decizie, doar că nu a obținut „pașaportul de aur” până în prezent, transmite Tv8.md.

Citeşte şi: BOMBĂ! Prigojin și-a înscenat moartea și trăiește pe o insulă luxuriantă din Caraibe

Numele lui și firma sa apar doar într-un dosar de mare fraudă inițiat la Tribunalul din California de către un mare studiou chinez de efecte vizuale „Base Media”. Compania este cunoscută pentru efectele speciale create pentru filme de renume ca „The Iron Man” și „The Avengers”. Studioul s-a adresat după ajutor și la FBI, iar autoritățile chineze au inițiat o anchetă proprie ce vizează această fraudă.

Căutat de FBI, a vrut pașaport moldovenesc

Potrivit surselor Cutiei Negre, dosarul depus în 2019 de Kevin Robl în cadrul Programului „Cetățenie prin investiții” din Republica Moldova se află încă la etapa de procesare. Procedura nu a fost finalizată, deoarece americanul nu este de găsit.

Tags: Biroul Federal de Investigatii (FBI)MoldovapasaportShawn Andre ScottSUA
Categorii: SocialȘtirile zilei