X

Cavcaliuc: Am pregătit cu Recean fuga lui Filat din țară

Președintele Partidului “Acasă Construim Europa”, Gheorghe Cavcaliuc, confirmă spusele fostului premier Vlad Filat precum că acesta ar fi putut scăpa de pușcărie dacă accepta să fugă din birou atunci când a înțeles că urmează să fie reținut, potrivit Știri.md.

Potrivit lui Cavcaliuc, planul de evacuare era coordonat cu Dorin Recean, transmite Știri.md.

Citește și : Grav accident la ieşirea din Chişinău

“Da, este adevărat, confirm cele spuse de ex-prim-ministrul Vlad Filat. Am văzut că și puterea de atunci și falsa opoziție, care pseudo protesta în preajma Parlamentului, erau la o mână.  Am pregătit 50 de polițiști de la Fulger și ofițeri din Direcția Operațiuni Speciale, pentru a-l evacua din Parlament și a-l transporta în România”, a scris Cavcaliuc pe Telegram.

Potrivit liderului PACE, Dorin Recean ar fi pregătit un automobil cu numere diplomatice al unei ambasade, cu care urma să fie evacuat Vlad Filat.

“Vlad Filat a refuzat categoric, având mare încredere că în trei zile va fi la libertate, își va consolida și mai mult echipa și va învinge”, a mai scris Cavcaliuc.

“Mai am multe de spus și povestit din trecut, cu publicare video, audio, foto, cu implicarea celor mai mari demnitari de stat, inclusiv Igor Grosu când era în PLDM, atunci colaboram prietenos, nu eram dușmani ca acum. Dar așteptăm să vină timpul”, a scris liderul PACE.

Citeşte şi: Oficial român: Nu vorbim cu Mitropolia Moldovei, iar sprijinul pentru Mitropolia Basarabiei nu este politic

Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie 2015, în urma unui autodenunţ al omului de afaceri Ilan Şor, în care spunea că, pe parcursul mai multor ani, i-ar fi oferit lui Filat mită în valoare de 250 de milioane de dolari. După autodenunţ, procurorul general, Corneliu Gurin, a solicitat ridicarea imunităţii lui Filat. Propunerea a fost votată de 79 de deputaţi, iar ex-premierul a fost reţinut pentru 72 de ore. La 18 octombrie 2015, acesta a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Tags: Dorin ReceanGheorghe CavcaliucopozitiepuscarieVlad Filat
Categorii: Social