X

Cavusoglu ‘tună şi fulgeră’ după atacurile kurde: Turcia va face ceea ce este necesar!

Turcia va face ceea ce este necesar pentru securitatea sa, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu, care a criticat SUA şi Rusia pentru că încearcă să scape de responsabilitatea legată de atacurile comise de miliţiile kurde siriene YPG, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-o conferinţă de presă la Ankara, Cavusoglu a afirmat că Washingtonul şi Rusia nu şi-au respectat angajamentul de a asigura retragerea YPG din zona graniţei de nord a Siriei şi că SUA nu sunt sincere atunci când condamnă atacurile contra Turciei, întrucât americanii înşişi îi înarmează pe kurzii sirieni.

Citeşte şi: GREŞIT din nou: 50 de ani de predicții ECO-apocaliptice eșuate – Black News

”În cele mai recente atacuri … atât Rusia, cât şi Statele Unite au o responsabilitate pentru că ele nu şi-au ţinut promisiunile. Întrucât ele nu îşi respectă angajamentele, noi vom face ceea ce este necesar pentru securitatea noastră”, a ţinut să sublinieze înaltul demnitar turc.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat luni că Turcia este decisă să elimine ameninţările care provin din nordul Siriei, după ce doi ofiţeri de poliţie turci au murit într-un atac comis, potrivit Ankarei, de miliţiile kurde YPG, care sunt susţinute de Statele Unite.

Citeşte şi: ATAC ARMAT într-un oficiu poştal din SUA! Trei oameni au murit! – Black News

În virtutea unor acorduri separate încheiate cu Moscova şi Washington în 2019, Turcia şi-a oprit ofensiva în nord-estul Siriei în schimbul retragerii combatanţilor YPG la 30 de kilometri sud de frontiera turco-siriană, dar ulterior a denunţat constant încălcarea acordurilor respective şi a acuzat Rusia şi SUA de nerespectarea angajamentelor asumate. 

Tags: ankaraMevlut Cavusoglumiliţiile kurde YPG (Unităţile de Apărare a Poporului)Recep Tayyip ErdoganrusiasiriaSUAturcia
Categorii: Știrile zilei