X

Cavusoglu: Turcia face ce este necesar pentru pacea din Siria

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a afirmat luni că Turcia face ce este necesar pentru a menţine pacea şi a preveni încălcările în provincia Idlib din nordul Siriei, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Combatanţii islamişti şi-au întărit controlul în provincie ca urmare a luptelor ce durează de peste o săptămână cu forţele rebele siriene, susţinute de către Turcia.

Vezi și: Un avion Boeing 707 s-a prăbușit în Iran – FOTO/VIDEO

Exprimându-se de la Ankara, Cavusoglu a precizat că, dacă Idlib devine ”un cuib al terorismului”, este vina guvernului sirian, pentru că este în complicitate cu teroriştii din zone până în Daraa, în sudul Siriei.

Potrivit AFP, Cavusoglu a afirmat de asemenea că Turcia nu se va lăsa ”intimidată” de ”ameninţările economice” americane în legătură cu o miliţie kurdă siriană.

Citește și: Donald Trump amenință că va ‘devasta economic’ Turcia

”Nu vom fi intimidaţi de nici o ameninţare. Ameninţările economice nu vor duce nicăieri”, a declarat Cavusoglu, reacţionând la ameninţările preşedintelui Donald Trump că va devasta economia turcă dacă Ankara atacă o miliţie kurdă aliată Washingtonului.

Ministrul turc a precizat că Ankara nu este împotriva unei ”zone de securitate” între frontiera sa şi poziţiile combatanţilor kurzi. 

Tags: kurziMevlut CavusoglusiriaSUAturcia
Categorii: Sinteze