X

Caz șocant în sudul țării: O fată de 12 ani a născut după ce a fost violată de frații mai mari

Caz șocant în sudul țării: O fată de 12 ani a născut după ce a fost violată de frații mai mari

O fată de doar 12 ani din sudul Moldovei a născut un copil și își acuză frații mai mari, de 17 și 18 ani, de abuz sexual. Familia, șocată de revelațiile fiicei lor, nu crede acuzațiile și se confruntă cu o realitate dureroasă și plină de întrebări fără răspuns. Băieții neagă categoric acuzațiile surorii mai mici. Totuși, aceștia au fost de acord să efectueze testul ADN, iar rezultatul a șocat întreaga țară.

Imagine simbol

O femeie în vârstă de 36 de ani din sudul Moldovei povestește în cadrul talk-show-ului „Aici Moldova” cum trăia liniștită alături de soț și cei nouă copii ai săi, opt băieți și o fată. Însă, în martie 2023, familia lor s-a pomenit într-o mare încurcătură. Singura lor fiică de doar 12 ani s-a dovedit a fi însărcinată. Părinții fetei spun că au rămas și mai șocați atunci când fata, după ce născuse, a mărturisit cine ar fi tatăl. Unul dintre cei doi frați, pe care îi acuză fata, are 18 ani, iar celălalt – 17. Nici mama și nici tatăl nu cred un cuvânt din spusele fiicei lor și consideră că fata minte, transmite Știri.md. 

Mama fetei spune că la vârsta de 16 ani a rămas însărcinată cu primul copil. Ea zice că mereu a vrut să o apere pe fiica sa, întrucât este unica fată în familie.

„Ea avea secrete față de mine oricum. Înainte vorbea totul, dar s-a legat cu o prietenă și nu mai spunea nimic după. Când venea de la școală zicea mereu că totul e bine, dar eu doar nu știam unde pleacă ea, cu cine ea pleacă. Am observat la un moment că dispar banii din casă. Și pe urmă am aflat că ea lua bani de acasă și mergea cu prietena sa la magazine”, povestește mama ei.

Inițial, nici medicii nu au depistat că fata este însărcinată. Totuși, femeia a observat că fiica sa a început să se îngrașe și a mai insistat să meargă o dată la medic. „Când am făcut investigațiile și am aflat că este însărcinată, am căzut jos. Era deja la 30 de săptămâni de sarcină atunci”, spune femeia.

Tatăl fetei spune că mereu și-a dorit mai mulți copii. Acesta recunoaște că este un tată sever. Când a aflat despre sarcina fetei, bărbatul a rămas la fel de șocat ca și soția lui. El spune că nu știa ce trebuie să facă și cum să acționeze în acel moment. Prima întrebare pe care i-a adresat-o fetei a fost: „Cine e tatăl copilului?”. Aceasta însă nu i-a spus nimic. „Nu mi-a zis un cuvânt, tace mereu”, zice bărbatul.

După ce s-a aflat despre sarcina fetei, aceasta a fost luată din familie, la aproximativ o săptămână. 

„Eu îi întrebam de ce o iau, dar asistenții sociali au spus că o să stea acolo până va naște și după o să revină acasă”, a spus mama fetei.

Citește și: Primii martori în cazul omorului gravidei de la Orhei, audiați: Ce declară suspectul care ar fi violat-o și ucis-o

Femeia susține că vrea să-i ia acasă și pe fată, și pe nepot: „Eu le-am zis că o să iau nepotul. Eu mi-am luat responsabilitatea”.

Tatăl fetei zice că el a ales prenumele nepotului său, însă nu a reușit să-l țină în brațe după naștere. Mai mult decât atât, el spune că simte deja că este bunic.

La șase luni de la nașterea bebelușului, fata a spus că posibilul tată ar fi unul dintre frații săi mai mari. Ea a vorbit despre acest lucru, însă nu cu părinții săi, ci cu psihologul din Centrul de plasament în care se afla atunci.

Părinții săi au aflat despre abuzul sexual direct de la Poliție, unde au fost chemați pentru a discuta. „Eu i-am întrebat pe băieți, dar ei mi-au zis că nu și nu, că nu-s vinovați”, a spus bărbatul.

Părinții minorei susțin că ea, probabil, a fost influențată de cineva, ba chiar speriată și amenințată, ca să spună că frații săi ar fi abuzat-o sexual.

„Am mai aflat noi prin sat că un cunoscut, care venea des la noi acasă, ar fi întreținut relații cu fata. Acum el este peste hotare, nu-l pot găsi. Au zis că a fugit când a aflat că fata e însărcinată”, spune tatăl adolescentei. 

Mama acesteia povestește că, fiind mereu acasă, vedea tot ce făceau copiii săi și nu a observat niciodată ceva straniu în comportamentul lor.

„Când am fost ultima dată la Chișinău, mi-au spus că fata povestește că frații au abuzat-o sexual în baie, în serai, în bucătărie. Eu nu am crezut, căci eu toată ziua sunt acasă. A spus că de la opt ani ei o abuzau. Ea așa a spus acolo la Centru, că de la opt ani frații își băteau joc de ea”, povestește mama minorei. 

Frații mai mari ai fetei au fost invitați să facă un test ADN, pentru a se confirma sau infirma cele spuse de sora lor.

Ei spun că, până la acest caz, se împăcau bine cu sora lor: „Noi eram la muncă și nu prea ne jucam cu ea”, a zis unul dintre frați.

Băiatul în vârstă de 17 ani spune că nu a avut niciodată astfel de gânduri și nu i-a făcut nimic surorii lui: „Noi suntem zilnic la muncă și nu am avut când să avem grijă de ea, să o ducem la școală”.

Când au aflat că sora lor este însărcinată la vârsta de doar 12 ani, frații au întrebat-o cine este tatăl copilului, însă ea nu spunea nimic.

„Deja peste jumătate de an, ea a spus că eu cu fratele meu am abuzat-o sexual”, povestește unul dintre ei. După declarațiile surorii lor, ambii băieți au fost duși la Inspectoratul de Poliție. Acolo, aceștia au fost audiați. 

Ulterior, părinții au mers cu băieții la medici pentru a-i verifica pe ambii. Mai mult, aceștia au primit și un certificat precum că fratele de 17 ani nu ar fi avut niciodată relații sexuale.

Când au apărut rezultatele testelor ADN, s-a aflat adevărul, și anume că tatăl copilului este fratele de 17 ani al minorei. Aceștia refuză categoric să creadă, spunând că nu este adevărat. Mai mult, ei spun că nu au avut rezultatului testului ADN în formă originală, ci doar o copie a acestuia.

„Când am auzit că ne învinovățește pe noi, gata, nu o mai socoteam de soră. Am vrut mai repede să aflăm rezultatele testului ADN, ca să vedem adevărul. Eu cred că ea ascunde cine e tatăl adevărat”, susține fratele de 17 ani. 

În prezent, fata suferă o anxietate sporită, simte rușine și o mare frică. Aceste lucruri au fost observate de psihologul Rodica Lopatin. Specialistul susține că fata nu conștientiza la vârsta de opt ani că ceea ce i se întâmplă e ceva greșit și, atunci când și-a dat seama, a început să simtă rușine.

„Ea cumva consideră că ea este de vină, că ea trebuia să prevină aceste lucruri. Când a rămas însărcinată, ea a înțeles că s-a întâmplat ceva oribil. Ea a luat toată vina asupra ei, toată rușinea, se simte murdară, nu-și acceptă corpul. (…) Ea își dorește să se întoarcă în familia sa, ea nu înțelege de ce persoanele care i-au făcut rău rămân în mediul lor, iar ea este pedepsită dublu și trăiește în izolare”, explică psihologul.

Astfel, fiind încrezători că primul test ADN nu este adevărat, băieții l-au făcut repetat.

Tatăl băieților a spus că, dacă se va adeveri faptul că unul dintre frați este tatăl copilului, atunci va răspunde conform legii. „Noi ne asumăm cele întâmplate”, afirmă bărbatul.

Într-un final, și cel de-al doilea test ADN a arătat că fratele în vârstă de 17 ani este tatăl copilului – 99,99%. 

Urmăriți mai jos ambele ediții ale talk-show-ului:

Video: Youtube/Talk-Show Moldova

Tags: 12 anifrații mai mariviol
Social